• Overig
  • Gewijzigd op 12 mei 2020

5x Tips om Woningsdag te vieren

Vanwege het coronavirus gaat Koningsdag zoals we dat kennen dit jaar niet door. Tijdens 'Woningsdag' of 'Balkoningsdag' hoef je je niet te vervelen. Laat Koningsdag - de thuiseditie niet zomaar voorbijgaan. Vier het met onze 5x tips.
5x Tips om Woningsdag te vieren

1. Start je dag met een ritje op de indoor trainer

Begin onze nationale feestdag met een virtuele rit. Alle evenementen rondom Koningsdag zijn afgelast, maar gelukkig hebben we de indoor trainer nog. Zo blijf je lekker in conditie. We geven je 7 tips om alles uit je thuisritjes te halen, alleen én in een groep.

2. Werk aan je rompstabiliteit

Heb je thuis geen indoor trainer of wil je je benen wat rust geven? Dan is dit een mooi moment om je 'core' te versterken. Met een goede rompstabiliteit kun je blessures voorkomen. Wist je dat je daar heel weinig voor nodig hebt? En weet ook: na inspanning komt ontspanning, zeker op de verjaardag van onze koning.

Werken aan je rompstabiliteit

3. Zwijmel weg met een online wielerdocu

Alle (niet-virtuele) wielerkoersen zijn vanwege het coronavirus de rest van de zomer afgelast, dus wielerliefhebbers die uitkeken naar het voorjaar en de grote rondes hebben het mentaal zwaar. Met deze gratis en online wielerdocumentaires heb je voorlopig een mooi tijdverdrijf.

15x Online documentaires over wielrennen

4. Luister een wielerpodcast

Heb je alle wielerdocu's uitgespeeld? Luister dan eens naar een wielerpodcast. Wij zetten onze favoriete 10x podcasts voor je op een rij. Wekelijks maken deze wielerfanaten genoeg uitzendingen om je tijdens Woningsdag een dag lang te voorzien van de laatste nieuwtjes. 

10x Wielerpodcasts

5. Toch even naar buiten voor een rondje om de kerk

Kriebelt het toch teveel om de hele dag binnen te zitten? Gelukkig mogen we even naar buiten om een frisse neus te halen. Denk eraan dat je alleen op pad gaat, dicht bij huis blijft en niet te intensief sport. Om je hierin extra te motiveren, bedachten we het Rondje om de Kerk Challenge!

Rondje om de Kerk Challenge

 

Speel mee met de Koningsdagtrekking en steun de sport!

Koningsdag gaat niet door, maar de traditie van de Koningsdagtrekking gelukkig wel. Speel 27 april mee met een Koningsdaglot en maak kans op de Kroonprijs. Je wordt er niet alleen zelf beter van, maar de Nederlandse sport wint ook.

Koop je Koningsdaglot
Jeroen Scholman
Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant