• Routes + Reizen
 • Gewijzigd op 9 april 2020

Rondje om de Kerk Challenge

Het coronavirus bestrijden we samen; alleen maar toch ook met zijn allen. We fietsen solo en dicht bij huis om de kans op nieuwe besmettingen te verkleinen. Om je extra te motiveren, bedachten we het Rondje om de Kerk Challenge!
Rondje om de Kerk Challenge

Volgens de richtlijnen van het RIVM mag je naar buiten om een frisse neus te halen. Dit betekent dat je buiten nog steeds een rondje mag fietsen. Om je te motiveren zo dicht mogelijk bij huis te blijven en niet te lang op de fiets te stappen, hebben we ‘Rondje om de Kerk Challenge’ opgezet. 

Deze Rondje om de Kerk Challenge is onderdeel van de Long Term NL Challenge. Met de Long Term NL Challenge is het doel door alle gemeentes van Nederland te fietsen. Maar in deze periode is het geen goed idee om fietsers naar de andere kant van het land te sturen. Dit staat haaks op de berichtgeving van het RIVM. Daarom dagen we jou uit om een zo hoog mogelijke score te halen met het Rondje om de Kerk Challenge. 

Hoe werkt het?

Rondje om de Kerk Challenge werkt op basis van je ritten in Strava. Alle ritten vanaf 6 april tot en met 31 mei 2020 tellen mee voor deze Challenge. Je puntentotaal wordt na elke rit bijgewerkt, mits je punten hebt gescoord natuurlijk. In deze uitdaging verzamel je je punten door aan de volgende criteria te voldoen:

 • Start je rit in Strava.
 • Je fietst alleen in je eigen gemeente en/of binnen de gemeentes die grenzen aan je eigen gemeente.
 • Je rit is maximaal 75 km lang én duurt niet langer dan 3 uur (anders vinden we dat je te intensief fietst).

Voldoe je aan deze criteria? Dan scoor je maximaal 75 punten; 1 punt per gereden kilometer. 

Hoe doe je mee?

Nadat je je rit hebt voltooid en je je punten wil bekijken, ga je naar de webpagina van het Rondje om de Kerk Challenge. Daar heb je twee opties: update je resultaat en bekijk je resultaat. 

Hoe update je je resultaat?

 • Klik op ‘Update resultaat door met Strava te synchroniseren’.*
 • Koppel je Strava aan de Long Term Challenge als je een nieuwe gebruiker bent.
 • Kies vervolgens een ‘thuis-cluster’ (de gemeente waar jij om de kerk rijdt).
 • Kies 'Werk score bij' om je actuele score te laten berekenen (We berekenen automatisch je ritten tussen 6 april en 31 mei 2020).

* De resultaten van de Long Term NL Challenge synchroniseren niet met deze challenge. Update dus afzonderlijk.

Bekijk je resultaat

Klik vervolgens op ‘Bekijk het laatste resultaat (indien bekend)’ om je huidige score te zien. Op een kaart wordt aangegeven welke ritten zijn meegeteld, welke niet en wat je puntentotaal is. 

Registreer en win een Fietssport wielertenue

Vind je het leuk om de komende weken aan deze challenge mee te doen? Registreer je dan met je e-mailadres. Onder alle deelnemers die tussen 6 april en 31 mei hun mailadres achterlaten verloten we 12x een Fietssport wielertenue van Bioracer. Per provincie kiezen we begin juni een winnaar!

Let op de gemeentegrenzen

Telt een score niet mee? Dan zie je eenvoudig op de kaart tijdens welke rit je buiten de gemeentegrenzen bent gegaan. Let dus goed op waar de gemeentegrenzen lopen van aangrenzende gemeentes van jouw ‘thuis-cluster’.  

Een voorbeeld

Je woont in de gemeente Utrecht, stapt op de fiets en zet Strava aan voor een mooie rit. Om punten te scoren, blijf je in je eigen gemeente of in de aangrenzende gemeentes van je eigen gemeente. In dit geval blijf je dus in de gemeente Utrecht en/of Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Montfoort en Woerden. Fiets je bijvoorbeeld naar de gemeente Nieuwkoop? Dan telt je score niet mee voor het Rondje om de Kerk Challenge. Over je rit doe je niet langer dan drie uur en om de hoogste score te halen, sta je na 75 km weer voor je eigen voordeur. 

Voorbeeld met gemeente Utrecht als 'thuis-cluster'.

Deel je Rondje om de Kerk

Help met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Deel het Rondje om de Kerk Challenge zoveel mogelijk via social media met #RondjeOmDeKerkChallenge. Deel ook je puntentotaal om fietsvrienden te stimuleren dicht bij huis te fietsen. 

Of deel dit artikel met je fietsvrienden onderaan deze pagina.

Hoe meer deelnemers aan het Rondje om de Kerk Challenge, des te meer mensen die het advies van het RIVM opvolgen. Dit vergroot de kans dat we zo snel mogelijk weer terug kunnen naar het oude: uitdagende, lange ritten rijden en nieuwe gemeentes afvinken in de Long Term NL Challenge. 

Houd je aan de regels

 1. Fiets dicht bij huis
 2. Fiets vroeg in de ochtend of later op de dag
 3. Rijd behoudend, neem geen risico's en draag altijd een helm
 4. Geef elkaar de ruimte
 5. Fiets solo
Doe mee en win een Fietssport wielertenue

Onder alle geregistreerde deelnemers verloten we een Fietssport broek en jersey van Bioracer. Registreren doe je door je mailadres achter te laten na het updaten. We hebben 12 wielertenues klaarliggen. Per provincie kiezen we begin juni een winnaar!

Doe mee
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant