• Ons werk
  • Gewijzigd op 17 juni 2024

Dame of heer, de echte wielrenner gedraagt zich in het verkeer

Bicycling hoofdredacteur Laurens ten Dam speelt een hoofdrol in de campagne ‘Wees een heer, ook in het verkeer' van wielersportbond NTFU en fietsplatform Bicycling.
Dame of heer, de echte wielrenner gedraagt zich in het verkeer
Dame of heer, de echte wielrenner gedraagt zich in het verkeer

Met de campagne spreken NTFU samen met Bicycling wielrenners aan op hun gedrag. Onder de noemer ‘dame of heer, de echte wielrenner gedraagt zich in het verkeer’ laat Laurens ten Dam, zien hoe het wel moet.

Na de coronabeperkingen mogen wielrenners per 1 juli weer in groepen de weg op. Met deze gezamenlijke campagne breken NTFU en Bicycling een lans voor de wielrenners die zich wel aan de gedragsregels op de weg houden. Een klein deel van de wielrenners gedraagt zich niet zoals het hoort. Zij verpesten het imago van de wielrenner en daar hebben alle wielrenners onterecht last van. 'Op sommige plekken is het erg druk met wielrenners en andere weggebruikers. Het belangrijkste is dat we rekening houden met elkaar. Op een vriendelijke manier’, zegt Laurens ten Dam.

Goed voorbeeld doet volgen

NTFU en Bicycling realiseren zich dat het gedrag van wielrenners op afstand bijsturen lastig is. ’We merken dat het onderwerp erg leeft onder wielrenners en doen bij deze dan ook een oproep aan alle wielrenners. Alleen samen leveren we een positieve bijdrage aan het imago van wielrenners. Begin bij jezelf: goed voorbeeld doet volgen. En spreek anderen aan op gedrag. Op die manier maakt iedereen het verschil’, aldus manager partnerships Erik Tolboom van wielersportbond NTFU.

‘In deze coronatijd is de wielersport nog populairder geworden. Hierdoor wordt het drukker op de weg. Wij en de NTFU vinden het belangrijk dat wielrenners, maar ook andere weggebruikers, rekening houden met elkaar. Een imagocampagne kan daar zeker bij helpen’, zegt marketing director Imo Muller van Bicycling.

Waar kun je zelf op letten?

Per 1 juli mogen groepen wielrenners weer met elkaar de weg op. Daarbij gelden niet alleen de regels die vallen onder de nieuwe coronamaatregelen, maar er zijn ook ongeschreven regels waar elke fietser zich aan zou moeten houden als het aan ons ligt. Je leest ze hier.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant