• Materiaal
  • Gewijzigd op 11 juni 2019

Test: 4 x endurance racers

Als je graag vaak en langdurig fietst, weet je wat het effect van comfort is. Fabrikanten spelen daarop in door de zogeheten endurance modellen op de markt te brengen. We testten 4 modellen van rond de 2500 euro.
Test: 4 x endurance racers

Comfortabel, licht en aero. Kan dat samengaan in één fiets? De technische redactie ging aan de slag met vier modellen in de prijsklasse van iets meer of iets minder dan 2500 euro.

Ventus SLR Rookie

Als je nooit van het merk Ventus gehoord hebt, dan kan dat goed kloppen. We mochten rijden met een prototype, nog voordat de eerste voorraadlevering heeft plaatsgevonden. Het merk is een nieuwe loot aan de stam van de Pilot Group. Die geniet vooral bekendheid vanwege hun titanium racers, maar is met Ohr ook fabrikant van een breed assortiment wielen. Lees de complete test.

Rose Team GF Four Disc

Gebruikelijk is om een dergelijke racer een goede koersstabiliteit en schokabsorptie mee te geven evenals een ontspannen zithouding. Dat vinden we ook terug bij deze Team GF, zij het voor wat betreft het laatst genoemde punt in een enigszins gematigde vorm. Lees de complete test.

Merida Scultura Disc 5000

De Merida Scultura is een fiets voor diegene die comfort willen tijdens het fietsen. Met een frame, aangepast op meer dempend vermogen. Waar ik zelf groot fan ben van de aero monsters van tegenwoordig, heb ik tijdens de proefritten op de Scultura heerlijk comfortabel op de fiets gezeten. Lees de complete test.

Cannondale Synapse Carbon Disc

De eerste aanblik van deze Synapse is overweldigend. Bij de vormgeving van het frame zijn alle mogelijkheden die carboncomposiet biedt benut. Opvallend zijn de mooi vormgegeven achtervorken, zitbuis, bracket, balhoofd en bovenbuis. Zij vormen met elkaar het sierlijke frame dat minder dan 1000 gram op de klok brengt. Lees de complete test.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant