Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 12-2-2023.
  • Zondag 12 feb 2023
  • Liessel (Noord Brabant)

Bikeshop Stefan Kluytmans Winter MTB TT Liessel

  • Mountainbike

Deelnemers genieten van een mooie toertocht in de bosrijke omgeving van Liessel, Deurne en Helmond. Pittige klimmetjes en technische stukken worden afgewisseld met singletracks en gedeeltes waar de deelnemers even op adem kunnen komen.

De routes zijn geschikt voor zowel beginnende als voor gevorderde MTB-ers. De start loopt over het Bikefunpark van Liessel, dat uniek is in de regio door de kunstmatig aangelegde hindernissen, bruggetjes, een berg voor het oefenen van klim- en afdalings-technieken, een pumptrack en een rotsparcours. Bij de pauzeplek vul je je energievoorraad weer aan. Alsof dit nog niet genoeg is staat er na afloop een kop dampende erwtensoep op je te wachten.

Toertocht details 30 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Mgr. Berkvensstraat 82
plan route
Hoogtemeters
50 hm
Kosten deelname
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
Uitsluitend daginschrijving mogelijk
Organisatie
Stichting Bikefun Liessel
Website
www.bikefunliessel.nl
Kenmerken

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Goede ontvangst waarbij fiets en helm werden voorzien van nummer om toezicht te houden op de fietsen. Het inschrijven ging wat langzaam. De scan&go werkte goed, maar de betalingen via QR-code werden niet door alle telefoons goed verwerkt.
Bij de start ga je direct het Bikepark in. Zonder opwarming is dat wel even verassend. Een heel leuke fietsspeeltuin. Mooi aangelegd.
De route start met een blijkbaar recent aanglegd MTB parcours, de hopen zand lijken nog maar net verschoven. Grotendeels worden aanwezige MTB routes gevolgd. Deze zijn voor mij nieuw, dus voldoende verassend. Daartussen worden verbindingen gereden over zand- en verharde wegen. Dit biedt ruimte voor herstel en even het gemiddelde omhoogtreken ??. De pauze wordt gehouden in een stal, zodat je fijn beschut kunt bijtanken. Het tweede deel van de 45 km route is iets minder uitdagend, wel een fijne afwisseling van omgeving, langs bosranden, tussen weilanden en door het bos met nog een 'natuurlijke' pump track.
Door de fijne weersomstandigheden lag het parcours er goed bij. Jammer dat veel van de tocht over de vaste routes gaat.
Leuke tocht, maar gewoon over de vaste routes, die heb ik al vaker gereden en er zit dus niets verrassends in.
top