• Training
  • Gewijzigd op 11 mei 2017

Woman on Wheels

Toerclub Woensel organiseert in juni een training voor sportieve vrouwen die graag wat serieuzer willen gaan fietsen of willen bekijken of fietsen iets voor ze is.
Woman on Wheels

Het programma bestaat uit 3 woensdagavonden en richt zich op de basisbeginselen van het sportieve fietsen op een veilige manier. Zo worden de deelnemers wegwijs gemaakt in de details van de racefiets en de belangrijkste fietstechnieken zoals remmen, schakelen, bochten nemen, klimmen en dalen en fietsen in een groep. Ook is er aandacht voor het goed afstellen van je fiets, de remmen,  versnellingen, helm en klikpedalen. Natuurlijk wordt er ook aan trainingstechnieken gewerkt en worden de deelneemsters wegwijs gemaakt over het verbeteren van hun (fiets-)conditie. 

Er worden voorlichtingen gegeven over fietsonderhoud en het voorkomen van blessures. Het programma wordt verzorgd door trainers, bikefitters, een fysiotherapeut, een voedingsdeskundige en vindt plaats op de woensdagavonden  1, 8  en 15 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur.  Locatie is Op Noord, thuisbasis van Toerclub Woensel.

De trainingen vinden oa plaats op de wielerbaan zodat er in een veilige, verkeersvrije omgeving geoefend kan worden.  Deelnemers kunnen gebruik maken van het introductie-lidmaatschap van TC Woensel en de NTFU waarmee ze verzekerd zijn tegen materiele schade.  Wanneer je enthousiast bent geworden kun je daarna in juni aansluiten bij het reguliere programma van TC Woensel.

Breng zelf een sportfiets en helm mee. Indien je die niet hebt kun je die evt. via Cycle Trend huren.  Voor meer informatie of inschrijvingen: www.tcwoensel.nl.

Inschrijven gaat via www.Cycletrend.nl/clinics

De kosten bedragen € 25,- voor drie avonden.

Aanmelden kan tot 26 mei aanstaande. Maar let op Vol=Vol  

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant