• Training
  • Gewijzigd op 21 september 2018

Dierendag: 7x clubs met een dier in de naam

Op 4 oktober vieren we Dierendag. Speciaal voor deze gelegenheid zijn we in de clubnamen gedoken. Wat blijkt: er zijn genoeg clubs met een dier in de naam.
Dierendag: 7x clubs met een dier in de naam

1. A.R. & T.V. De Adelaar

De adelaar is een machtige roofvogel met brede vleugels, stevige snavel en scherpe klauwen. Het dier past prima bij deze club uit Apeldoorn. De Adelaar is een grote club met 500 leden, diverse disciplines - zoals baanwielrennen - én een rijke wielerhistorie. Wil je je als renner verbeteren? Sluit je dan aan en train samen met andere fanatieke fietsers onder leiding van een ervaren trainer. 

2. GWC de Adelaar

Nog een Adelaar. Deze is echter niet neergestreken in de Veluwse boos maar in het Gooi. Zin om samen met andere fietsers uit de omgeving te trainen? Sluit je dan vrijblijvend aan bij de wekelijkse clubrit op woensdagavond. Meer info lees je de op de Fietssport clubpagina. 

Bekijk deze club op Fietssport.

3. IJsclub Voorwaarts Katwijk

De Afdeling Wielersport is onderdeel van de IJsclub Voorwaarts. Bij de Katwijkers kun je op verschillende niveaus fietsen, van rustig toeren in de D tot sportief buffelen in de A. Wil je in het najaar de overstap maken naar de mountainbike? Geen probleem. De club organiseert een Start2Bike-training waarbij je in 4 trainingen de belangrijkste technieken leert zodat je veilig het bos in kunt. 

Bekijk deze club op Fietssport.

4. DTC de Mol

De mol is een dier dat het grootste deel van zijn leven onder de grond doorbrengt, zich het liefst verstopt. Dat is bij deze Mollen uit Dordrecht wel anders. DTC de Mol toert tussen half februari en half november wekelijks op zaterdag en zondag. Onder begeleiding van een wegkapitein én een eigen volgauto die is voorzien van reservewielren en gereedschap. Keertje meefietsen? Check de clubpagina voor meer info. 

Bekijk deze club op Fietssport.

5. MTB de Hondsrug

Heerlijk zomerweer of hondenweer, de mountainbikers van MTB de Hondsrug trekken er wekelijks op uit voor een mooie tocht over de Drentse heuvelrug. De club heeft diverse trainers die je helpen nog sneller, technischer of verder te fietsen. Daarnaast organiseert de club op 5 oktober ook nog een gave nightride over het MTB-parcours in Gieten. 

Bekijk deze club op Fietssport.

6. Toer Club Duiven

Duiven vliegen in grote groepen, lijken onafscheidelijk. Zo ook de toerders van TC Duiven. De club fietst in diverse snelheidsgroepen maar in elke groep geldt het principe 'samen uit, samen thuis'. Wil je een keertje meefietsen? Bekijk dan de clubkalender op Fietssport Clubs. 

Bekijk deze club op Fietssport.

7. Ren- en toervereniging "De Zwaluwen"

De zwaluw is een familie binnen de orde van zangvogels. De zwaluwfamilie telt maar liefst 88 soorten. De Ren- en toervereniging "De Zwaluwen" is ook een grote familie. De club uit Doetinchem telt 250 leden die actief zijn binnen het wielrennen, veldrijden en mountainbiken. De club bestaat uit een grote groep wedstrijdrijders en heeft een actieve jeugd-, dames- en toerafdeling. 

Bekijk deze club op Fietssport.

Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant