Toertochten Gewijzigd op 14 februari 2020

Onontdekte toertochten: 10x verborgen parels

Onontdekte toertochten: 10x verborgen parels Naast de grotere, bekende toertochten op de NTFU-kalender, zijn er genoeg prachtige fietstochten die minder bekend zijn. Deze verborgen parels zijn vaak des te mooier om te fietsen en mogen dus in 2020 niet op je ridelist ontbreken.

1

Ronde van Sudwest Fryslan 2020

Sneek (Friesland)

Ronde van Sudwest Fryslan 2020
Ronde van Sudwest Fryslan 2020 Bekijk deze tocht

Wil jij je in alle rust voorbereiden op de Friese Elfsteden Tocht? Dan past deze voorjaarstocht ideaal in je schema. Je fietst door natuurgebied Oudegaaster Brekken, langs het IJsselmeer en pittoreske dorpjes en stadjes, zoals het haventje van Laaksum en Hindelopen. Je geniet in alle stilte van verlaten landwegen en fietspaden.

Bekijk deze tocht
 
2

Lönsberg Klim Classic 2020

Oldenzaal (Overijssel)

Lönsberg Klim Classic 2020
Lönsberg Klim Classic 2020 Bekijk deze tocht

Liefhebbers van klimwerk komen hier goed aan hun trekken. De toertocht voert via de Weerselo en autoluwe binnenwegen richting de grens bij Lage, de Lönsberg en het heuvelachtige Uelsen. Deze eendaagse fietstocht is zelfs opgenomen in het 'Brevet des Cyclistes'. Dus spaar je voor je klimbrevet? Dan verdien je hier na hard werken twee sterren en geniet je onderweg van fraaie vergezichten.

Bekijk deze tocht
 
3

Centro Ollands Mooiste 2020

Olland (Gemeente Sint-Oedenrode) (Noord-Brabant)

Centro Ollands Mooiste 2020
Centro Ollands Mooiste 2020 Bekijk deze tocht

Met zo'n evenementennaam moet de organisatie altijd extra zijn best doen om er iets geweldigs van te maken. Dat is ze in Noord-Brabant zeker gelukt. Ze laten je de mooiste stukjes van Noord-Brabant zien, waarbij je dorpskernen vermijd en nagenoeg geen stoplicht tegenkomt. Fiets mee door een rustige omgeving, gevarieerd landschap en dompel je onder in de Brabantse gezelligheid.

Bekijk deze tocht
 
4

Grensheuvelen Classic 2020

Hardenberg (Overijssel)

Grensheuvelen Classic 2020
Grensheuvelen Classic 2020 Bekijk deze tocht

Wil je genieten van een heerlijke en complete fietsdag? Je fietst een prachttocht door een mooi bosrijk en glooiend landschap. Je trapt je kilometers weg over rustige wegen met afwisselende natuur aan de horizon en rijdt door heuvelachtige gebieden in Duitsland en Twente. Volgend jaar ben je er waarschijnlijk weer bij.

Bekijk deze tocht
 
5

WARX Classico Grupetto 2020

Meppel (Drenthe)

WARX Classico Grupetto 2020
WARX Classico Grupetto 2020 Bekijk deze tocht

Deze toertocht gaat door het mooie Zuid-West Drenthe en de Kop van Overijssel. Naast de 3 gepijlde routes is er in 2020 ook een niet-gepijlde route die voor een groot deel over gravelpaden door onder andere het Holtingerveld en het Dwingelderveld gaat. Genoeg uitwijkmogelijkheden voor alle sportieve fietsers dus.

Bekijk deze tocht
 
6

Rabobank Omloop Flevoland 2020

Lelystad (Flevoland)

Rabobank Omloop Flevoland 2020
Rabobank Omloop Flevoland 2020 Bekijk deze tocht

Ontdek de andere kant van Flevoland tijdens een prachtige toertocht op de voormalige Zuiderzeebodem. Stap op en trap urenlang door, zonder uit te klikken. Laat je verrassen door nieuwe natuur zoals het Horsterwold, Nederlands grootste aaneengesloten loofbomenbos. Passeer de landschapskunst van de Groene Kathedraal bij Almere en geniet van het uitzicht op landbouwweggetjes, prima berijdbare betonfietspaden en polderdijken.

Bekijk deze tocht
 
7

Hunebed Highway Classic

Valthe (Drenthe)

Hunebed Highway Classic
Hunebed Highway Classic Bekijk deze tocht

De Hunebed Highway tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als de rode draad door de grotendeels vernieuwde route. Langs deze autoweg liggen prachtige dorpen en landschappen, zoals de Hondsrug. Er is er dan ook sprake van een klimroute met 'maar liefst' 297 hoogtemeters. De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming en de Buuner Bult staat bekend als een echte kuitenbijter.

Bekijk deze tocht
 
8

Germania Klimtocht 2020

Wageningen (Gelderland)

Germania Klimtocht 2020
Germania Klimtocht 2020 Bekijk deze tocht

Klimmen en genieten van de prachtige omgeving rondom Groesbeek, Berg en Dal, Ubbergen en uiteindelijk Duitsland. Een geweldig gebied om te fietsen. Je warmt je in het begin lekker op op de Waaldijk en rijdt via een rustige route een paar verrassende klimmetjes tegemoet.

Bekijk deze tocht
 
9

Herfst Tocht Ermelo 2020

Ermelo (Gelderland)

Herfst Tocht Ermelo 2020
Herfst Tocht Ermelo 2020 Bekijk deze tocht

Zin in nog een keer lekker doortrappen aan het eind van het fietsseizoen? Geniet van de heide in bloei, weidse landschappen en bekende en minder bekende heuvels op de Veluwe. Bij de langere afstanden rij je over de prachtige heidevelden rond Elspeet en Uddel en de heuvels van de Noordwest Veluwe.

Bekijk deze tocht
 
10

Toertocht Kromme Rijnstreek 2020

Houten (Utrecht)

Toertocht Kromme Rijnstreek 2020
Toertocht Kromme Rijnstreek 2020 Bekijk deze tocht

Een goed georganiseerde en kleinschalige toertocht door de Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug. De langste routes pakken de Amerongse Berg en een stukje van de Lekdijk mee. Als je zoekt naar een tocht met afwisselend landschap, dan heb je met deze tocht goud in handen.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman

Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen