• Toertochten
  • Gewijzigd op 13 augustus 2019

IJsselmeer Challenge

De IJsselmeer Challenge kan als enige toertocht dit jaar wél over de Afsluitdijk! Streep het hele (of halve) Rondje IJsselmeer van je Bucket-list af. Fiets mee met deze unieke ervaring over de snelweg van de Afsluitdijk.
IJsselmeer Challenge

Geniet op 18 augustus samen met ruim 1.500 andere wielrenners van de Hollandse elementen; Kop over kop door de wind beuken op de Afsluitdijk en genieten van de prachtige, knusse dorpjes en molens die je onderweg tegenkomt. 

Rond jij het IJsselmeer?

Als enige toertocht mag de IJsselmeer Challenge over de (afgesloten) Afsluitdijk. De 300 en 200 km gaan over de Afsluitdijk. De 150 km maakt een 'half' rondje om het IJsselmeer en de 100 en 50 km rijden een prachtige route in en rond de polders van Flevoland. Iedereen start en finisht in Lelystad.

Afsluitdijk rest van het jaar gesloten voor fietsers

Rijkswaterstaat sluit het fietspad om te werken aan de versterking van de dijk. Maar, omdat veel wielrenners de Afsluitdijk gebruiken om een rondje IJsselmeer te fietsen, heeft NTFU ervoor gepleit het hele fietspad een aantal keer open te stellen. Want, pas ná 1 april 2022 kun je weer gebruikmaken van het bestaande fietspad. Op 18 augustus is voorlopig de laatste volledige openstelling. 

Fonds Gehandicaptensport

Je verslaat de Hollandse elementen én je fietst voor Fonds Gehandicaptensport, zodat door jouw inspanningen ook mensen met een beperking kunnen sporten.

Profiteer van het all-in-pakket

•    Deelname met een gepersonaliseerd stuurbord 
•    Eurosport Nutrition Sportvoedingspakket voor de start en uitgebreide verzorgingspunten onderweg
•    Pastabuffet en onbeperkt drankjes na afloop in het Finish Village 
•    Ontvangst met koffie/thee
•    IJsselmeer Challenge Finishers Medaille 
•    Gratis parkeren
•    Technische support van Cyclon

Schrijf je in

Via de toertochtenpagina van de IJsselmeer Challenge schrijf je je eenvoudig in. Schrijf je je alleen in? Dan betaal je € 44 (of € 41 voor NTFU-leden en Fietssport PLUS-leden). Kom je met minimaal 5 vrienden? Schrijf je dan als vriendenteam in en betaal € 39 per persoon.

 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman
Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant