Routes + Reizen Gewijzigd op 12 juni 2019

Rijd jij deze zomer een rondje IJsselmeer?

Op zondag 18 augustus gaat de Afsluitdijk weer één dag volledig open voor fietsers. Hét moment om dus een rondje IJsselmeer te fietsen. Dit is voorlopig de laatste keer.

Rijd jij deze zomer een rondje IJsselmeer?

Vier zondagen open

Rijkswaterstaat sluit het fietspad om te werken aan de versterking van de dijk. Maar, omdat veel wielrenners de Afsluitdijk gebruiken om een rondje IJsselmeer te fietsen, heeft NTFU ervoor gepleit het hele fietspad een aantal keer open te stellen. Want, pas ná 1 april 2022 kun je weer gebruikmaken van het bestaande fietspad. Op onderstaande datums is het fietspad gelukkig volledig open tussen 7 en 19 uur:

Dus kom lekker fietsen over de Afsluitdijk!

IJsselmeer Challenge

Op 18 augustus vindt bovendien de IJsselmeer Challenge plaats, waarbij in de routes van 200 en 300 km ook de Afsluitdijk is opgenomen.

Meer info en inschrijven voor de IJsselmeer Challenge vind je in de Fietssport kalender

Fietsbus

Wil je op een ánder moment over de Afsluitdijk fietsen, dat kan. Maar, op delen van het traject maak je dan gebruik van de fietsbus. Er passen maximaal 15 fietsen in en de bus rijdt eens per uur. Meer informatie over de fietsbus, zoals de dienstregeling en haltes, vind je hier

In 2023: gloednieuw fietspad

Rijkswaterstaat sluit tot 2023 delen van het fietspad om te werken aan de versterking van de dijk. Dat is nodig om ook in de toekomst Nederland te blijven beschermen tegen de kracht van het water. Als de dijk klaar is, rijd je over een gloednieuw fietspad dat gescheiden is van de snelweg én heb je prachtig uitzicht over de Waddenzee.

Routes rondje IJsselmeer

Je kunt kiezen uit twee routes: een Rondje IJsselmeer langs de waterkant (300 km) of de Zuiderzee Route (385 km), waarbij je buitenom Flevoland fietst. Beide routes kun je hieronder als GPX-bestand downloaden. De route Rondje IJsselmeer start in Muiderberg, de Zuiderzee Route in Baarn, maar beide routes kunnen in principe overal gestart worden.

Download route Rondje IJsselmeer

Download route Zuiderzee Route

Ellen Dobbelaar

Door Ellen Dobbelaar

Rijdt net zo graag haar vaste rondje om het Gooimeer als een toertocht, zit er in de winter warmpjes bij in haar Zwift-cave.

Dit vind je misschien ook interessant

Rijd in de tussentijd één van onze 700+ andere routes

Op Fietssport vind je mooie en uitdagende fietsroutes van en voor sportieve fietsers. Deze routes zijn aangeleverd door lokale fietsverenigingen. Liefhebbers die hun omgeving goed kennen en weten waar jij als wielrenner blij van wordt.

Download onze routes
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen