Toertochten Gewijzigd op 19 juni 2017

255 km vanuit Luxemburg naar Brabant

Op zaterdag 26 augustus 2017 vindt dit bijzondere evenement plaats waarbij deelnemers vanuit het Luxemburgse stadje Diekirch via Duitsland en Belgisch Limburg naar Valkenswaard fietsen over een afstand van ca. 255 kilometer.

255 km vanuit Luxemburg naar Brabant

Dit jaar wordt ‘Diekirch-Valkenswaard’ al weer voor de 39e keer verreden. De start is op zaterdag 26 augustus om 7:00 uur vanaf het ‘Centre Sportif’ in Diekirch Luxemburg. De tocht gaat door 4 landen (Luxemburg, Duitsland, België en Nederland), heeft een lengte van 255 km en kent 4 controleposten, waar bevoorrading en scanning plaatsvindt. De tocht is volledig uitgepijld en beschikbaar op GPX.

Klimmen en dalen

De eerste helft van de tocht is golvend met hoogteverschillen van 200 tot maximaal 613 meter. Vanaf de controlepost Lammersdorf (op de helft en net voorbij Monschau in Duitsland) gaat het in ijltempo ineens vanuit 600 naar onder de 200 meter hoogte. Dan is het alleen nog maar ‘afdalen’ met vaak ‘de wind op kop’ naar de finish in Valkenswaard. Daar is een grootse ontvangst op de Markt met triomfbogen, volle terrassen, een podium met omroeper, die je door een Café stuurt om de welverdiende medaille (de Wim Kemps Trofee) in ontvangst te nemen. Meer weten over de route? Lees meer

De 2-sterrentocht is pittig, maar voor deelnemers, die een goede voorbereiding hebben gehad, goed te doen. De organisatie raadt daarom ook iedereen aan om een goed voorprogramma te rijden om daarna het seizoen succesvol af te sluiten met onze slotklassieker ‘Diekirch-Valkenswaard’.

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 1.500. 

Speciale kenmerken van deze tocht

Naar de startlocatie

Veel deelnemers gaan met eigen vervoer naar de startlocatie in Diekirch. Overnachten is bijvoorbeeld mogelijk op de 2 lokale campings *De la Sure en *Op der Sauer. De organisatie biedt ook vervoer naar de startlocatie aan met behulp van bussen die in de nacht van vrijdag/zaterdag om 02:00 uur vanuit Valkenswaard vertrekken (de fietsen gaan verpakt in een vrachtwagen mee). In de bussen wordt eten/drinken aangeboden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met de organisatie.

Voor verdere informatie (vervoer, route, karakteristieken van de tocht etc.) bezoek de website www.diekirch-valkenswaard.nl

Of schrijf je direct in via Fietssport

Beeld: Connie Sinteur en organisatie

Dit vind je misschien ook interessant

Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen