• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 15 februari 2024

Fietsvakantie Spanje: Vuelta del Sol

Dromen komen uit! Tijdens de Vuelta del Sol (9-14 oktober) maak je een all inclusive rondreis langs de mooiste plekken van Catalonië. Van de ruige Costa Brava tot de prachtige Pyreneeën. Start- en finishplaats is wielerhotspot Girona.
Fietsvakantie Spanje: Vuelta del Sol
Fietsvakantie Spanje: Vuelta del Sol
Vuelta del Sol - powered by Fietssport is een droomreis. Om jouw dromen uit te laten komen organiseren we deze reis in samenwerking met het Catalaans verkeersbureau. Reken dus op de beste hotels en leuke extra’s. Je fietst in groepen, begeleid door wegkapiteins. We staan garant voor een sterk groepsgevoel en een hoge dosis saamhorigheid tijdens deze fietsvakantie. 

Ik ga mee

Ondersteuning als een prof

Tijdens de Vuelta del Sol word je verzorgd als een kopman/-vrouw. Je slaapt in goede hotels, inclusief ontbijt, geselecteerd door het Catalaans verkeersbureau. Onderweg verzorgt de crew bevoorrading en een heerlijke lunch met lokale specialiteiten. Ook aan technische ondersteuning wordt gedacht. Mecanicien Fré Hendriks heeft alles bij zich voor reparaties aan de fiets.
 
Weten hoe gaaf deze reis is? Lees hier de reportage van vorig jaar.

Een heerlijk Catalaans diner na afloop van je fietsdag? Is inbegrepen in de reis. Je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel. Voor de fanatiekelingen zijn er Strava-challenges op geselecteerde beklimmingen. Dagelijks worden de grootste doorzetters in het zonnetje gezet met de prestigieuze ‘prijs van de strijdlust’.

De routes

Elke dag bieden we twee verschillende routes aan: de basisroute ‘Volta’ heeft etappes van zo’n 100 kilometer per dag en 1800 hoogtemeters. De zwaardere route ‘Epica’ heeft etappes van zo’n 120 kilometer per dag, met 2400 hoogtemeters. De eerste etappe gaat van Girona naar Lloret de Mar en voert langs de ruige kust van de Costa Brava.
 
Bekijk hier alle etappes in detail.

De tweede etappe gaat naar Vall d’en Bas via het middelgebergte van Les Guilleries met zijn canyons en rotsformaties. De derde etappe is de koninginnenrit, waarin meerdere Pyreneeëncols worden bedwongen. Hoogtepunt: Vallter 2000 op 2159 meter! De laatste etappe voert in dalende lijn terug naar Girona, via de verstilde vallei van Alta Garrotxa.

Reisdata: 9-14 oktober.

Korting voor Fietssport PLUS-leden

Zie jij jezelf al fietsen in de Spaanse zon? Genieten van stille wegen, mooie beklimmingen, goed eten en drinken, én een berg gezelligheid? Ga dan met ons mee. Deze fietsreis kost 1299 euro. Maar als Fietssport PLUS-lid kun je al mee vanaf 1249 euro. Waar wacht je nog op?

Boek nu


 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant