Ontdek Catalonië

Ontdek Catalonië

Catalonië is de wielerhotspot van Noord-Spanje. Fiets langs de 200 km lange kustlijn van de Costa Brava, doorkruis de ruige bergen in de Pyreneeën of het indrukwekkende vulkaanlandschap La Garrotxa of bezoek de eeuwenoude dorpjes in het binnenland met de vriendelijkste mensen. Niet zo gek dat bekende hardrijders als Lance Armstrong of Robert Gesink hier een woning hebben.

 

 

Ontdek Catalonië met deze 10x routes

Catalonië is een paradijs voor het fietstoerisme. Meer dan 6000 kilometer aan wegen en paden  leiden je door regio’s met bergen, landbouwgrond en wijngaardes en kleine dorpjes. Samen met onze Spaanse routemeesters hebben we een gevarieerd route-aanbod voor je opgesteld. Van korte routes tot volle dagen in het zadel. En van toeren langs de kust tot afzien op beroemde toppen, zoals de Turó de l'Home, Coll del Pradell en Coll de Collfred.

Welk weer kun je verwachten?

Catalonië heeft een gematigd en mild mediterraan klimaat, gekenmerkt door droge, warme zomers en matig koele winters met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur die schommelt tussen de 18-23ºC, met veel zonuren. Hierdoor is het mogelijk om gedurende alle seizoenen van het jaar te fietsen.

Hoe kom je er? 

Catalonië is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Vier verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen wekelijks vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht-Aachen. Met de trein sta je vanaf Amsterdam binnen 13 uur in hartje Barcelona en met de auto is het ongeveer 16 uur rijden. 

Waar kun je overnachten?

Catalonië barst van de luxe hotels, knusse B&B's en fraai gelegen appartementen. Maar als fietser wil je dat jouw fiets veilig staat, dat je vroeg kunt ontbijten en 's avonds een pastabuffet op je wacht. Daarom heeft Catalonië gecertificeerde fietshotels waar alles tot in de puntjes verzorgd is. Bij elk fietshotel kun je het volgende verwachten: 

Bekijk alle fietshotels hier. 

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen