Laatst gewijzigd op 22 september 2017
Laatst gewijzigd op 22 september 2017

5x Bestemmingen met de beste trails

Wanneer je ooit in Schotland of de Alpen hebt gemountainbiket dan wil je meer. Op deze 5 bestemmingen vind je prachtige, technische trails waar je mountainbikehart sneller van gaat kloppen.
1
Bike hotspot Gardameer
Vanuit het Gardameer heb je alles wat je mountainbikehart zich kan wensen.

Vanuit het Italiaanse Torbole sul Garda heb je alles wat je mountainbikehart zich kan wensen. Comfortabele asfaltklimmetjes naar adembenemende panorama's. Technische klimtrials en ruige downhills. In alle variaties. En dat op een steenworp afstand.

Bekijk dit artikel
 
2
Mountainbiken in Málaga
Grenzen verleggen op de mooiste trails.

Soms gaat er niets boven een uitvlucht naar een warm en zonnig oord. Het zuiden van Spanje is zo'n oord en de bergen rond Málaga staan garant voor het nodige spektakel. Je hebt wel een beetje lef nodig om de technische trails te overwinnen. De ondergrond varieert van rotsplaten tot mul zand, en wortels en stenen nodigen uit tot sprongen en drop-offs. Af en toe vragen haarspeldbochten je uiterste concentratie, want een stuurfoutje kan genoeg zijn om in het ravijn ernaast te landen.

Bekijk dit artikel
 
3
De beste trails van Wales
De trails van Noord-Wales smaken naar meer.

In de UK liggen enkele van de mooiste en meest uitdagende trails ter wereld. Elke MTB-fanaat kent de 7 Stanes in Schotland. Maar wist je dat je in Wales ook prima kunt biken? Mark reisde af naar de hoogste top van Wales, Mount Snowdon. Na een relatief korte maar helse klim kun je genieten van het prachtige landschap en de uitdagende rocky trails.

Bekijk dit artikel
 
4
In het spoor van wereldkampioenen
Zwitserland, de bakermat van menig wereldkampioen mountainbiken.

Waarom Zwitserland de bakermat is voor menig wereldkampioen mountainbiken? Het antwoord is vanzelfsprekend. Prachtige bergpassen met uitdagende trails vol wortels en stenen. Pepijn en Coen reden in Surselva het vaste trainingsrondje van wereldkampioen Nino Schurter.

Bekijk dit artikel
 
5
Biken in Briançon
Perfecte trails voor de adrenalinejunk.

Het is een stukkie klimmen - zeker op de endurofiets - maar de beloning is fantastisch. In Briançon vind je prachtige flowtrails met her en der een technische sectie.

Bekijk dit artikel
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Meer reisinspiratie opdoen?

Upgrade naar een PLUS-account. Je ontvangt dan 6x per jaar Fietssport Magazine, het grootste fietsblad van Nederland, boordevol tips, inspiratie en reviews.

Upgrade naar PLUS

Deel dit artikel