• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 17 juni 2024

2x nieuwe MTB-routes in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is twee nieuwe mountainbikeroutes rijker: de Sittard-Geleen route en de Watersley NK 2019 route. De eerste verbindt twee MTB-hotspots in de Gemeente Sittard-Geleen, de tweede vormt een een technische uitdaging voor mountainbikers.
2x nieuwe MTB-routes in Zuid-Limburg

De Watersley-route verbindt het Watersley Sports & Talentpark met het Tom Dumoulin Bike Park. Watersley is ook een officiele Trailhub, een perfecte uitvalsbasis voor MTB-tochten door het Zuid-Limburgse heuvelland. De route werd op 23 november geopend, maar is nog niet uitontwikkeld. Initiatiefnemer MOZL, die samen met vrijwilligers van Singletrack Limburg de route aanlegde, wil de route de komende tijd nog verbeteren. 

NK 2019 MTB-route

Op dit parcours werd het NK mountainbiken in 2019 verreden. Het parcours is ontworpen door Bart Brentjens, winnaar gouden medaille mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Atlanta 1996 en de bronzen medaille op die discipline tijdens de Spelen in Athene 2004. Tijdens de opening lieten de topmountainbikers Bart Brentjens, Milan Vader en Pepijn van Elzakker zien wat die route voor de mountainbiker in petto heeft. Het parcours is een technisch XC-parcours met steile beklimmingen, afdalingen en een technische rockgarden.

Hoe houd je de flow vast in ruwe rotspassages? Lees onze tips.

 "De komende jaren zullen meer routes worden aangelegd en worden bestaande routes verbeterd"

Nog lang niet klaar

Gert Wagemans, voorzitter van MOZL, zegt nog lang niet klaar te zijn: "De komende jaren zullen meer routes worden aangelegd en worden bestaande routes verbeterd. Deze ontwikkeling wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Zuid-Limburgse gemeenten, zoals de Gemeente Sittard-Geleen, en het bedrijfsleven, zoals Watersley Sports & Talentpark. De ontwikkeling zou evenwel onmogelijk zijn zonder de hulp van tientallen vrijwilligers. Als blijk van waardering voor hun inspanningen kunnen mountainbikers de MTB-Card Zuid-Limburg aanschaffen.”

De routes

De parkeerplaats bij Watersley (Pergamijn) is het startpunt voor drie mountainbikeroutes, naast de twee nieuwe routes ook van de Windraak route (38 km, 540 hm).

Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen MTB Route

  • Lengte: 15 km
  • Hoogte: 150 hm
  • Startlocatie: Tom Dumoulin Bike Park, Lissabonlaan 40, 6135 LE Sittard

Watersley NK route 2019

  • Lengte: 3,6 km
  • Hoogte: 100 hm
  • Startlocatie: Watersley Sports & Talent Park, Watersley 31, 6132 KA Sittard  
Ondersteun NTFU belangenbehartiging

Met de financiële steun van Fietssport PLUS-gebruikers zet Wielersportbond NTFU zich actief in om de belangen van mountainbikers te behartigen. Zo kun jij blijven genieten van de fietssport: op de weg, op de trails en alles daar tussenin.

Meer info
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant