• Overig
  • Gewijzigd op 27 juli 2022

Nieuw in de Fietssport app: uitdagingen

Dit voorjaar lanceerden we de Fietssport app, dé complete wielergids die je eenvoudig meeneemt in je achterzak. Om je fietsrit nóg leuker te maken, hebben we een toffe functie aan de app toegevoegd: Fietssport uitdagingen. Durf jij het avontuur aan?
Nieuw in de Fietssport app: uitdagingen

Veel fietsers gaan niet meer zonder de Fietssport app van huis. Logisch. De app is namelijk superhandig om alle NTFU-toertochten te bekijken, de mooiste routes te downloaden en leuke spots te ontdekken. Denk hierbij aan pittige klimmen, kasseien, gravelstroken, monumenten en wielercafés.

Download de Fietssport app gratis in jouw favoriete appstore. 

Omdat wij plezier belangrijker vinden dan afstand, snelheid en gemiddeldes hebben we onze app uitgebreid met een nieuwe feature: Fietssport uitdagingen! Het idee is simpel: vink zoveel mogelijk spots af en win unieke medailles. Daarnaast maak je bij sommige challenges ook kans op leuke prijzen. Alleen Fietssport PLUS-leden kunnen gebruik maken van deze nieuwe functionaliteiten.

Hoe werkt het?

Download de nieuwste versie (!) van de app en je ziet vanzelf twee nieuwe icoontjes onder in de menubalk: prestaties en tracken. Onder 'Prestaties' vind je toffe uitdagingen die we voor jou hebben klaargezet, zoals de Hel van het Noorden en de Gravel Gouverneur.

Meedoen is simpel: klik voordat je op pad gaat op de ‘Tracken’ knop en zorg dat locatie delen op je telefoon is ingeschakeld. Zolang deze knop rood kleurt, word je automatisch ingecheckt op fietsspots langs jouw route. Het tracken stopt vanzelf na 6 uur of op het moment dat je weer op 'Tracken' drukt. We hoeven namelijk niet te weten waar je de hele dag uithangt en willen de batterij van je telefoon een beetje sparen.

Lees in ons privacy statement hoe we met jouw gegevens omgaan.

Wil je liever niet de hele tijd jouw locatie delen? Dan kun je ook handmatig inchecken bij spots. Zorg dat je dicht bij de locatie bent, zoek de fietsspot in de app én druk op ‘Check in op deze locatie’. 

Vul je prijzenkast met eremetaal

Na elke rit ontvang je van ons een overzicht van alle fietsspots die je hebt afgevinkt en bij ‘Prestaties’ kun je jouw voortgang voor een bepaalde uitdaging volgen. Challenge voltooid? Dan ontvang je een digitale medaille. Hoe meer medailles, hoe voller je prijzenkast. Deel het eremetaal met je vrienden en spoor ze aan om ook mee te doen. Wie gaat het medailleklassement aanvoeren? 

Doe mee aan de uitdagingen!

Vorige maand lanceerden we de Kuitenbijter-uitdaging. Geen klimmner? Geen zorgen, geïnspireerd door Parijs-Roubaix hebben we een nieuwe uitdaging verzonnen: de Hel van het Noorden. Ben jij er klaar voor?

Hel van het Noorden: Om aan deze uitdaging met mee te doen hoef je niet naar schots en scheefliggende kasseienstroken in Noord-Frankrijk of Vlaanderen af te zakken. Ook in Nederland kun je prima kasseien vreten; in Drenthe liggen tientallen kilometers kasseienstroken verscholen in het landschap. Vink er 5 af en ontvang een digitale kassei als beloning.

Kuitenbijter: Bedwing 20 klimmen, van buitenbladbulten in Salland tot koffiemolenklimmen in Zuid-Limburg. Bestorm je 20 toppen voor 1 november? Vul dan dit formulier in en maak kans op onze exclusieve Fietssport-bolletjestrui waarmee je laat zien dat jij de ongekroonde bergkoning(in) van jouw fietsgroepje bent.

Download de gratis app

Start met ontdekken en download de Fietssport-app gratis in de App Store of Google Play. Heb je al een Fietssport-account? Log dan met dezelfde gegevens in. Wil je alles uit de app halen? Neem Fietssport PLUS. Behalve meedoen aan de uitdagingen heb je dan ook toegang tot de complete kalender, download je alle routes als GPX en schrijf je je eenvoudig in voor toertochten. Bovendien is je fiets tijdens iedere rit goed verzekerd.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant