• Overig
  • Gewijzigd op 24 juni 2024

Doe mee aan de nieuwe Hel van het Noorden uitdaging

Geïnspireerd door Parijs-Roubaix gingen wij in Drenthe op zoek naar de mooiste kasseienstroken. De Nederlandse Hel van het Noorden ligt namelijk vol stuiterende steenwegen. Vink er 5 af in de Fietssport app en ontvang een digitale kei als beloning.
Doe mee aan de nieuwe Hel van het Noorden uitdaging
Doe mee aan de nieuwe Hel van het Noorden uitdaging

Vorig jaar lanceerden we de Fietssport app, dé complete wielergids die je eenvoudig meeneemt in je achterzak. Superhandig om alle NTFU-toertochten te bekijken, de beste routes te downloaden en de leukste spots te ontdekken. Nieuw in de app is de mogelijkheid om mee te doen aan toffe uitdagingen, zoals de Hel van het Noorden.

Hel van het Noorden

Om aan deze uitdaging met mee te doen hoef je niet naar schots en scheefliggende kasseienstroken in Noord-Frankrijk of Vlaanderen af te zakken. Ook in Nederland kun je prima kasseien vreten: in Drenthe liggen tientallen kilometers kasseienstroken verscholen in het landschap.

Het bonkige wegdek van (zwerf) keien, flinten in goed Drents, is ideaal om eens lekker overheen te rossen. Behalve dat de keienwegen je gruwelijk laten genieten, nemen ze je ook mee naar de mooiste plekken van Drenthe. Genoeg reden dus om mee te doen aan onze nieuwe Hel van het Noorden uitdaging.

Alleen Fietssport PLUS leden kunnen meedoen aan de uitdagingen in de fietssport app.

Hoe werkt het?

Simpel: druk voordat je in het zadel springt eerst op de ‘Tracken’ button in de Fietssport app. Daarna geef je je ros over zoveel mogelijk kasseienstroken – die in de app staan – de sporen. Heb je er vijf hebt afgevinkt, dan ontvang je automatisch de felbegeerde Hel van het Noorden medaille.

Routetip: L’Enfer du Nord

We helpen je alvast een flink eind op weg met deze routetip: L’Enfer du Nord. De 110 km lange lus laat je dokkeren op zijn Drents. Over fraaie flintenstroken die verstopt liggen in het Drentse land. Gaaf om als wielrenner van je to-do-lijstje af te strepen. 

Bekijk en download hier de 'helse' route.

Deze ronde rijgt 42 km flinten als een kralensnoer aaneen. Ter geruststelling: de besmeurde keien zien er van afstand erger uit dan ze in werkelijkheid zijn. Eenmaal op de steenstroken valt het allemaal reuze mee: de Drentse keien zijn kleiner dan Franse en Vlaamse kasseien en liggen een stuk dichter op elkaar.

Op ons routeplatform staan nog veel meer Drentse rondjes.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant