• Overig
  • Gewijzigd op 18 oktober 2022

Met Fietssport Magazine de winter in

Het laatste nummer van 2021 is in aantocht. In deze Fietssport richten we ons met het thema Van Eigen Bodem op al het moois in eigen land. Van puur vakmanschap in de fietswereld tot onze Hollandse trots bij de profs, Anna van der Breggen.
Met Fietssport Magazine de winter in

Nederland barst van de innovatieve bedrijven binnen de fietsbranche, waarmee we ons hele magazine zouden kunnen vullen, maar we trekken het thema Van Eigen Bodem voor dit nummer graag wat breder. 

Zoals een interview met NTFU-ambassadeur Anna van der Breggen, die dit jaar haar profcarrière inruilt voor een nieuwe rol als ploegleider. Of lees alles over het vakmanschap van de Zeeuwse framebouwer Jan Kole, die elk frame voorziet van zijn handtekening.

Van eigen bodem zijn natuurlijk ook al onze toertochten en de mooiste weg-, mountainbike- en gravelroutes. Wat routes betreft verkennen we voor deze editie de gravelpaden op de Sallandse Heuvelrug

Ook nemen we een kijkje bij het reilen en zeilen van een bijzondere onderhoudsgroep, die elke week de lokale mountainbikeroute bij het Overijsselse Olst onder handen neemt.  

Inspiratie voor 2022

We hoppen toch ook in dit nummer over de grens, naar het zonnige zuiden. Want, mocht je in deze donkere maanden plannen smeden voor volgend jaar, doen we je graag een paar suggesties. 

Wat dacht van onze allereerste Fietssport-reis Road to Paris, in drie dagen van Den Bosch naar de Arc de Triomphe? Dit najaar kon deze fietstrip eindelijk van start. In de reportage spat het enthousiasme van organisator Bram van de pagina’s!
 
En nog wat zuidelijker fietste Erwin met zijn fietsmaat Erwin in een niet geheel voor de hand liggend deel van het Spaanse Catalonië, de Costa Daurada. In het najaar een verrassende oase van rust voor de sportieve fietser. 

Ook doen we Italië aan met een reisverhaal uit het relatief onbekende Piëmont. Gelegen in het noordwesten van Italië heb je de keuze uit glooiende heuvels met zijn wereldberoemde wijngaarden of pijnig je je kuiten in de magische Alpen. Volop inspiratie om op de bank te ploffen met Fietssport en lekker weg te dromen… 

De Fietssport-wintereditie valt deze week bij alle NTFU- en FietssportPLUS-leden in de bus.

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant