• Overig
  • Gewijzigd op 18 september 2017

Gelderland erkend als UCI Bike Region

Op 20 september heeft wereldwielerbond UCI de provincie Gelderland het UCI Bike Region Label toegekend. Het label wordt uitgereikt aan regio's en steden die fietsen in hun regio stimuleren door goede en veilige fietspaden en sportevenementen.
Gelderland erkend als UCI Bike Region

Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs in ontvangst en is uiteraard blij met het label: “Gelderland is een echte fietsprovincie. Wij investeren in mooie wielerevenementen in alle disciplines, waaronder het WK baan in 2018. Ook voor de recreatieve fietser heeft Gelderland veel te bieden, zowel qua natuur als cultuur. We zijn trots dat dit wordt beloond met het UCI Bike Region Label.”

Fietsvriendelijke omgevingen

Naast Gelderland kregen nog vier regio’s het label uitgereikt: Woensdrecht, de Deense regio Fyn, Heusden-Zolder in België en de Engelse stad Yorkshire. “Ze zijn lichtende voorbeelden van wat bereikt kan worden. We kijken er naar uit hun ambitieuze plannen te promoten en we hopen dat ze andere regio’s inspireren om ook een fietsvriendelijke omgeving te maken voor hun inwoners en bezoekers,” zegt UCI voorzitter Brian Cooks over de nieuwe regio’s met een UCI label.

Clubs

Gelderland is een grote provincie. Dat vertaalt zich ook in de omvang van de wielerpopulatie. Van de 849.000 wielersporters in Nederland komt 11% uit Gelderland. Daarmee staat Gelderland op de vierde plek van alle provincies in Nederland. Het aantal wielerclubs in Gelderland ligt zelfs hoger dan in andere provincies. Gelderland telt 107 verenigingen waaronder enkele van de grootste NTFU-clubs in het land. Zo telt WV Reto uit Arnhem ruim 400 leden en TC de Volharding uit Nunspeet zelfs 550 leden.

Tochten

Gelderland telt 200 wielerevenementen en 600 uitgepijlde toertochten. Leuke mountainbiketochten zoals de Stuifduinentocht in Hernen of de Najaarstocht in Vorden. Of leuke seizoensafsluiters op de weg zoals de Oersoep Klim Classic in Nijmegen. Maar ook graveltochten zoals de Strade Bianchi Achterhoek

De complete toertochtenkalender met 2.500 toertochten vind je hier.

Routes

Naast de tochten in Gelderland die je kunt vinden in onze kalender, zijn er ook prachtige routes voor mountainbike en wegfiets. Wat dacht je van deze 5x uitdagende routes over de Posbank of deze prachtige route door de Betuwe?

Op ons routeplatform vind je inmiddels meer dan 700 routes die je als Fietssport PLUS gebruiker gratis kunt downloaden.

Of je nu samen fietst of alleen. Regelmatig deelneemt aan tochten of liever zelfstandig een route uitstippelt. In deze wielerprovincie is genoeg te beleven.

De mooiste routes downloaden

Op fietssport.nl vind je routes waar jij als wielrenner of mountainbiker blij van wordt: rustige wegen, dijkjes met weergaloze vergezichten, smalle singletracks en klimmetjes om je kuiten te laten voelen dat je sport. Als PLUS gratis te downloaden.

Meer info
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant