Routes + Reizen Gewijzigd op 21 augustus 2020

5x Routes over de Posbank

5x Routes over de Posbank Flink werken en genieten? Dat kan. Wij hebben onze favoriete Posbank routes voor je op een rijtje gezet. Geniet van de paarse heideheuvels die op dit moment vol in bloei staan en trap tegelijkertijd een flink aantal hoogtemeters weg.

1

Radio Kootwijk Posbank

Radio Kootwijk (Gelderland)

Radio Kootwijk Posbank
Radio Kootwijk Posbank Bekijk deze route

Tijdens deze klimtocht rollen diverse heuvels van de Zuid-Veluwe en Posbank onder je wielen door. Start bij Radio Kootwijk en fiets via Ugchelen en Hoenderloo richting Arnhem en Rozendaal. Daar begint het klimwerk naar de Emmapiramide en even later naar het hoogste punt, de Zijpenberg. Na nog een paar flinke klimmetjes keer je via de buitenrand van Apeldoorn weer terug naar het startpunt.

Bekijk deze route
 
2

Posbankroute

Beek (Montferland) (Gelderland)

Posbankroute
Posbankroute Bekijk deze route

Een mooie en afwisselende route van TC de Liemers. Je pakt niet alleen de nodige hoogtemeters op de Posbank, maar fietst ook door het prachtige rivierengebied ten noorden van Arnhem. Kun je even uitrusten van die stevige klimmetjes.

Bekijk deze route
 
3

Trainingsronde Maarten Tjallingii

Arnhem (Gelderland)

Trainingsronde Maarten Tjallingii
Trainingsronde Maarten Tjallingii Bekijk deze route

Fiets het vaste trainingsrondje van oudprof Maarten Tjallingii. Een kort rondje van slechts 33 km maar wel 440 hoogtemeters (!). Hoe je de Posbank het beste kunt beklimmen volgens Maarten? Zo hard mogelijk! Houd wel een klein beetje over voor het laatste stuk, want dat is het steilste.

Bekijk deze route
 
4

6 Maal Over De Posbank

Wageningen (Gelderland)

6 Maal Over De Posbank
6 Maal Over De Posbank Bekijk deze route

Vanuit het clubhuis van TCW '79 fiets je via Arnhem naar de omgeving van de Posbank en Dieren. Via diverse lusjes fiets je 6 maal omhoog en omlaag zonder dezelfde weg in dezelfde richting te fietsen. Bij terugkomst heb je bijna 120 km en zo'n 1.000 hoogtemeters op de tellers staan.

Bekijk deze route
 
5

Posbank Vanuit Doesburg

Doesburg (Gelderland)

Posbank Vanuit Doesburg
Posbank Vanuit Doesburg Bekijk deze route

Steek vanuit Doesburg de brug over en je bent al bijna op de Posbank. Daar begint het grote draaien en keren, waardoor je zoveel mogelijk heuveltjes in een zo kort mogelijke afstand fietst.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen