• Overig
  • Gewijzigd op 9 mei 2022

Fietsbel vanaf 2023 verplicht tijdens wedstrijden én toertochten

Vanaf 2023 is een fietsbel verplicht voor alle wielrenners. Dit heeft de Internationale Wielerunie samen met de NTFU bekendgemaakt... Geintje: 1 april!
Fietsbel vanaf 2023 verplicht tijdens wedstrijden én toertochten

Gisteren berichtten we dat vanaf aankomend wielerjaar een fietsbel verplicht zou worden voor zowel amateur- als profwielrenners. En dat wielersportbond NTFU deze belplicht ging invoeren voor deelnemers aan toertochten.

Dit was een... 1 april grap. Fietssport en de NTFU vinden veiligheid en goed gedrag echter superserieus en daarom hebben we met CloseTheGap, de makers van de verborgen fietsbel, een aantrekkelijke ledenactie opgezet. DEZE ACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN EN STOPGEZET.

Ontvang een welkomstcadeau

Als je nu Fietssport PLUS-lid wordt, ontvang je een superhandige HideMyBell Regular2 ter waarde van €39,95. De Regular2 is een fietsbel die verstopt zit onder een lichtgewicht fietscomputerhouder. DEZE ACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN EN STOPGEZET.

Uiteraard is dit niet alles. Als PLUS-lid profiteer je onder andere ook van:

  • Één betrouwbare verzekering voor al jouw fietsen
  • Korting op deelname aan toertochten (race, MTB, gravel)
  • 4x per jaar Fietssport magazine op je deurmat
  • Unieke aanbiedingen van onze partners zoals JOIN en Bkool
  • Exclusieve deelname aan onze ledenevents

Lees hier hoe de uitvinder van HideMyBell op het idee van een gesoigneerde fietsbel kwam.

 

Hieronder het oorspronkelijke 'persbericht'

Fietsbel vanaf 2023 verplicht tijdens wedstrijden én toertochten

Vanaf aankomend wielerjaar is een fietsbel verplicht tijdens alle evenementen die op de internationale wielerkalender staan. Dit heeft de Internationale Wielerunie (UCI) vandaag bekendgemaakt in een persbericht. De verplichting geldt voor zowel de prof- áls de amateursport.

Verplicht voor wedstrijders

David Lappartient van de UCI: ‘’Wij zijn het als internationale belangenbehartiger van de wielersport aan onze stand verplicht om een veilig fietsklimaat te bevorderen. Juist door vanuit topsport een signaal af te geven met betrekking tot veilig rijden, hopen we de amateursporter te bereiken en hiermee bij te dragen aan de veiligheid van sportieve fietsers.’’

De voorzitter van het in Genève gevestigde wielerorgaan mag op veel bijval rekenen vanuit de profteams, maar stuit ook op enige weerstand. 

Verplicht voor toertochtfietsers 

Arjan de Vries, directeur van wielersportbond NTFU, is warm voorstander: ‘’Veiligheid en goed gedrag zijn speerpunten van de NTFU. Een echte wielrenner laat van zich horen. Hoe? Door vriendelijk te bellen. 83% van de wielrenners en 64% van de mountainbikers heeft al een fietsbel. We zijn dus op de goede weg.

Om de laatste twijfelaars over de streep te trekken heeft de NTFU besloten dat een bel ook verplicht wordt voor deelnemers aan toertochten. Hiervoor gaan we op startlocaties speciale controleposten inrichten. We hopen organiserende fietsclubs zover te krijgen dat ze hieraan mee willen werken. We gaan vanzelf wel zien, of beter gezegd horen, hoe fietsers op de belplicht reageren.”

We houden je uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant