• Ons werk
  • Gewijzigd op 15 augustus 2023

Kosten voor de fietsverzekering stijgen niet in 2023

Ondanks de inflatiecijfers kan de prijs van de NTFU-fietsverzekering in 2023 gelijk blijven, dat maakte verzekeringspartner Meijers bekend. De prijs van de fietsverzekering kan gelijk blijven omdat de schadeclaims afgelopen jaren zijn afgenomen.
Kosten voor de fietsverzekering stijgen niet in 2023
Kosten voor de fietsverzekering stijgen niet in 2023

Arjan de Vries, directeur van wielersportbond NTFU, prijst deze opvatting: "Er zijn weinig grote maatschappijen die hun best doen om niet alle inflatie te verhalen op de klant."

De NTFU werkt al ruim veertig jaar samen met Meijers als het gaat om fietsverzekeringen. De Vries: "In die jaren hebben we een mooi verzekeringspakket voor fietsers en verenigingen ontwikkeld met onder andere een ongevallendekking, schade, reisverzekering en aansprakelijkheid. Doordat we al jarenlang trouwe klant zijn en we met 75.000 leden een sterk collectief vertegenwoordigen, hebben we de kosten voor de verzekering gelijk weten te houden. Een mooi onderhandelingsresultaat!" 

Bekijk onze fietsverzekering

Samenwerken om schade te beperken

De prijs van de fietsverzekering kan in 2023 gelijk blijven omdat de schadeclaims afgelopen jaren zijn afgenomen. De NTFU besteedt veel aandacht aan veiligheid, met name bij verenigingen. Het is volgens De Vries dan ook niet gek dat er meer schademeldingen komen van individuele leden dan van leden van verenigingen. "Dat heeft met organisatie te maken. Hoe georganiseerder je fietst, des te minder schade is er. Onze cursus wegkapitein speelt daar ook een rol in, net zoals Start2Bike. Die cursussen worden heel goed bezocht."

Volg 4 techniektrainingen voor slechts 37,50 euro via Start2Bike

Ook verzekeringspartner Meijers ziet het belang van cursussen als Start2Bike en de wegkapitein. De intermediair uit Amstelveen investeert samen met Hienfeld Assuradeuren in de veiligheid van onze sport door deze programma's te ondersteunen. Zo dragen zij bij aan het voorkomen van ongelukken, in plaats van enkel schade uit te keren. "Samen houden we ongevallen en schades ook in de toekomst beperkt en kunnen we een voordelig verzekeringspakket blijven aanbieden," aldus De Vries.

Extra lang verzekerd

Wil je goed verzekerd het koude winterseizoen tegemoet fietsen? Sluit je dan aan bij de NTFU en word Fietssport PLUS-lid. Jouw lidmaatschap gaat dan direct in en loopt tot eind 2023. Je profiteert op die manier direct van onze betrouwbare verzekering, korting op toertochten en je ontvangt Fietssport Magazine.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant