• Ons werk
  • Gewijzigd op 14 augustus 2023

Dankzij het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ligt MTB-route Almere er weer perfect bij

In Almere ligt een verrassend mooie MTB-route: Kemphaan. Om glibberen en glijden te voorkomen bestaat het uit de kleigrond gestampte rondje uit verharde tracks. Dankzij het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund zijn de laatste natte stukken aangepakt.
Dankzij het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ligt MTB-route Almere er weer perfect bij
Dankzij het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ligt MTB-route Almere er weer perfect bij
Biken in de polder? In Almere is dit geen probleem. Hier liggen een aantal uitdagende mountainbikeroutes, waaronder Kemphaan: een 6,1 km flow trail die zelfs verstokte terreinvreters laat jodelen van plezier. Verantwoordelijk voor zowel de bouw als het onderhoud van de slingerpaden is Stichting MTB & More: een supergemotiveerde trailcrew die alles uit de kast trekt om lekker lopende singletracks te shapen.

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund helpt een handje

Dankzij een bijdrage uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund heeft de crew slecht berijdbare stukken nu structureel aangepakt. Uniek aan flow trail is namelijk dat-ie volledig verhard aangelegd. Hiervoor is betonmenggranulaat gebruikt. Dit mengsel zorgt er voor dat de track, aangelegd op een oude vuilnisbelt, op ook na een paar fikse regenbuien nog goed berijdbaar is.

"Betonmenggranulaat zorgt er voor dat de track, aangelegd op een oude vuilnisbelt, op ook na een paar fikse regenbuien nog goed berijdbaar is"

Door verhoging van het pad oppervlakte en de open structuur van het granulaat krijgt regenwater minder kans om plassen op de drassige ondergrond te vormen. Daarnaast zorgt het materiaal voor een stevige ondergrond waar je bijvoorbeeld een lekkere kuipbocht van kunt bouwen. Ideaal voor deze polderroute dus.

Fietsfeestje

Afgelopen weekend heeft de trail crew samen met wielersportbond NTFU, Bosch en mountainbiketopper Jeroen van Eck een klein feestje gevierd met het plaatsen van een mooi duurzaam bord aan de route Kemphaan.

Het was een beregezellige ochtend met goede koffie en een lekkere koek. Na het plaatsen van het bord gaf Jeroen toelichting op zijn ambities dit seizoen en praatte hij de trailcrew bij over de rijeigenschappen van zijn E-MTB. Ook joeg hij zijn terreinvreter over de trail voor een zogenaamde hotlap (snel rondje). Benieuwd hoe dat eruit ziet? Check hier de video die Jeroen maakte.

Dus als je jezelf een keertje in Almere jezelf in het zweet trapt, denk dan even aan de bergen werk die de mannen en vrouwen van de trail crew hebben verzet.
 
Wil je ook een bijdrage leveren aan je lokale trails? Dit zijn 5x redenen om vrijwilliger te worden. 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant