• Materiaal
  • Gewijzigd op 19 maart 2018

Test: 6x racefietsen rond de € 1.500,-

De keuze voor een nieuwe racefiets is niet eenvoudig. Er zijn tientallen verschillende modellen met ieder een aparte geometrie, afmontage en prijs. Om je te helpen bij je keuze testten wij 6 racefietsen van rond de € 1.500,-.
Test: 6x racefietsen rond de € 1.500,-

Uit de Wielersportmonitor van NTFU, Bike MOTION en GfK blijkt dat 72.000 fietsers in de markt zijn voor een nieuwe fiets. Het gemiddelde aankoopbedrag ligt op € 1.557,-. Tijd om een aantal racers uit deze prijscategorie op een rijtje te zetten.

Cannondale CAAD 12

Cannondale was het eerste merk dat een aluminium racefiets op de markt bracht. Sindsdien bleven de Amerikanen de alu racefiets doorontwikkelen. Met de CAAD 12 als resultaat. Deze racefiets is vergelijkbaar met het comfort dat carbon racers bieden. De stijfheid overtreft zelfs die van vele carbonfietsen. Dat merk je vooral bij fors aanzetten in steile klimmen. Hij klimt fantastisch. Om er echt een klimgeit van te maken, kies je voor lichtere wielen dan de standaard Mavic Aksium. Al met al een prima allrounder.

Prijs: € 1.599,-

Specialized Allez Elite

Specialized is vooral bekend door zijn carbon racefietsen in de duurdere prijsklasse, zoals de Roubaix en Tarmac. Toch maken de Amerikanen ook al heel lang degelijke en betaalbare aluminium racefietsen. Fietssport ging op pad met de Allez Elite. Deze allrounder heeft veel gebruiksmogelijkheden, van competitief en prestatief tot recreatief en fietsen met bagage, zowel in de zomer als in de winter. Minpuntje: de Tektro remmen. Deze voldoen maar zijn niet geweldig.

Wat vond 'onze' Johan van de Allez? Lees het hier.

Prijs: € 1.299,-

Merida Reacto 400

In de prijsklasse tot € 1.599 zijn vele trends vertegenwoordigd, maar aero modellen moet je met een lantaarntje zoeken. De Merida Reacto 400 is een uitzondering. Deze aeroracer heeft platte buizen, een diepe zit en hoge velgen. Ben of voel je je jong, boeit comfort je maar matig en ga je graag hard, dan schreeuwt deze fiets om door jou bereden te worden!

Bekijk het testverslag van deze aeroracer hier.

Prijs: € 1.299,-

Cube Attain GTC Pro

De Attain GTC Pro blinkt niet opvallend uit op één punt, maar is over de hele linie gewoon goed. Dat maakt het tot een fijn rijdende fiets, waarmee onze tester graag onderweg is. Deze comfort racer heeft een relaxe zitpositie, een vrij breed en zacht zadel en goed drempend stuurlint.  Wil je ook af en toe echt snel? Dan zit de recht-op-houding enigszins in de weg. 

Lees het complete testverslag van de Attain hier.

Prijs: € 1.599,-

B'Twin Ultra 920AF

Dat Decathlon onder het merk B'Twin racefietsen verkoopt is bij velen wel bekend. Maar wat deze racers te bieden hebben, dat is toch wat minder bekend. Voor nog geen € 1.300 biedt Decathlon een racefiets aanbiedt met een complete Ultegra groep en een Fizik Arione zadel. Ook het comfort tijdens lange ritten viel op, beter dan veel andere alu racers in dit segment. 

Al onze bevindingen over deze B'Twin lees je hier.

Prijs: € 1.249,99

Trek Domane ALR4 Disc

Schokabsorptie en een ontspannen zithouding, dat is waar het om draait bij de Domane, de op en top comfortracer van Trek. De schijfremmen werken feilloos (in de regen véél beter dan velgremmen) en zijn een dikke veiligheidsplus. De Domane is een tikkie aan de zware kant door de brede banden en schijfremmen en is daardoor minder snel op gang te trekken. Geen probleem voor toerders, wel voor snelheidsmaniakken. 

Lees hier wat we van de Domane vonden.

Prijs: € 1.599,-

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant