Je bekijkt een oude editie. Klik hier voor de nieuwe editie.
  • Zondag 20 aug 2023
  • Hellendoorn (Overijssel)

ODVS andersomtocht, powered by SVDO Tourbuffels

  • Mountainbike

Wat hebben die Tourbuffels nu weer bedacht... De ODVS andersomtocht? Inderdaad, de andersomtocht. Op zondag 20 augustus 2023, sluiten we de paarse en groene MTB routes af en geven de Tourbuffels je een unieke kans om deze routes andersom te fietsen!* Hoe heerlijk is het om die lelijke klim bij het Sanatorium een keer te downhillen en hoe cool is het om te ontdekken of de singletracks andersom ook zo'n lekkere flow hebben? En heb je al bedacht of je die steile afdaling bij het stut op kunt fietsen, of wordt het toch afstappen en lopen? Schrijf je snel in, en ontdek de routes andersom. Start en finisch zijn op de Hofmansweide in Hellendoorn. De tocht maakt onderdeel uit van het Helders Fees! Dat betekent dat je na het fietsen lekker aan kunt schuiven bij de speciaalbierenbar om je avonturen en ervaringen te bespreken met je fietsmaten. Kinderen tot 14 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. De kinderen fietsen gratis mee en hoeven zich niet vooraf in te schrijven. Wij hebben er nu al zin in. Tot 20 augustus!! * Uiteraard doen wij dit in overleg met en met toestemming van de routebeheerder.

Toertocht details 20 km

Starttijd
10:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Hofmanstraat
plan route
Hoogtemeters
200 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
SVDO Tourbuffels
Website
www.tourbuffels.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Origineel idee om 2 mtb routes in omgekeerde volgorde te rijden. Klimmetjes, afdalingen, bochten waren verrassend.
Fiets al jaren de paarse route en deze route heeft eigenlijk alles wat ik nodig heb. Snel, technisch, single tracks, klimmetjes maar ook mooie afdalingen. Om de routes nu eens andersom te mogen fietsen was een top idee. De paarse route kan zowel links als rechtsom perfect gefietst worden.
Mooi om dit een keer 'andersom' te fietsen, net een nieuwe route in bekende omgeving
Een route andersom rijden die je via de normale rijrichting erg goed kent is onzettend gaaf! Je wordt constant verrast en wat normaal een zware klim is wordt dan een afdaling. Erg mooi!