Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 22-4-2023.
  • Zaterdag 22 apr 2023
  • Urk (Flevoland)

14e Tulpen Classic 2023

  • Racefiets

14e Tulpen Classic

Zaterdag 22 april organiseren wij voor de 14e maal de Tulpen Classic, een tocht die zijn oorsprong vond in de polder en jarenlang samen met een naburige club werd georganiseerd. Dit jaar doen we het alleen, we hopen er weer een prachtig happening van te maken, we fietsen voornamelijk door gemeente Noordoostpolder en doen ook de provincie Overijssel aan.

Voor uw inschrijfgeld krijgt u een consumptiemuntje, deze kunt u na de tocht weer inleveren en ontvangt u een pastamaaltijd.

De tocht begint op Urk, we parkeren de auto’s op het haven terrein, hier kan je de hele dag gratis parkeren. Er zal een gastheer/vrouw in de ochtend aanwezig zijn, om u te verwelkomen en u van de laatste info te voorzien. Voor de exacte locatie zie: start locatie. We hebben ons inschrijf locatie gevestigd in het strandpaviljoen aan de Staverse kade, dit is 800 meter fietsen vanaf het parkeerterrein.

De tocht voert vanaf Urk direct langs een aantal tulpenvelden, we slingeren allengs door de polder via Nagele, Ens richting oude land, we komen hier geen tulpen meer tegen, maar des te meer waterpartijen. De route zal zich daar splitsen in een 105km en een 130km gedeelte. Beide routes komen uit in Blokzijl, waar na een aantal kilometers koers wordt gezet naar de Weerribben, dit is een nationaal natuurpark dat is ontstaan door afgravingen in het verleden.
Rustpunt is in Ossenzijl bij eetcafé de Driemusketiers. Na de rust, vervolgt de route zich naast riviertje de Lende richting Kuinre , na dit plaatsje duiken we de polder weer in. Hier komen we de tulpenvelden weer tegen, hier kunt u volop genieten van de verschillende kleurenpallet. Na Bant en Espel komt u op de dijk terecht en ziet u de laatste 3 kilometer de vuurtoren van Urk al liggen. In het strandpaviljoen, kunt u dan nagenieten van uw pastamaaltijd en een drankje.

We starten tussen 8:00 en 11:00uur, kijk goed wanneer u start, de verschillende afstanden hebben verschillende starttijden. De route is niet gepijld, je fietst aan de hand van gpx bestand en navigatie op de fiets. Dit bespaart ons als club veel tijd.

Parkeerlocatie: J. Schipperskade, 8321 EH urk
Inschrijflocatie: Strandpaviljoen, Staversekade, 8321 NE Urk
Rust: Eetcafé de drie Musketiers, Hoofdstraat 23, 8376 HC Ossenzijl

De 70 km gaat volledig door de polder, deze gaat een groot gedeelte gelijk op met de andere routes maar zal bij Ens afbuigen richting Emmeloord om bij Bant, weer aan te sluiten bij de 105

Toertocht details 73 km

Starttijd
10:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Parkeer terrein haven
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,50 (BASIC account)
€ 6,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Wielervereniging Urk
Website
www.rabotulpenclassic.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Marieke
Verrassend mooie route in een voor mij grotendeels onbekend gebied. Vriendelijke ontvangst, duidelijke GPS en mail vooraf met zelfs route van parkeren naar start. Prachtige bollenvelden gezien, ondanks het slechte weer toch een mooie dag gehad.
Corjan
Mooie tocht door 2 verschillende werelden. Een uitgestrekte polder met lange rechte wegen en door het oude land; De Wieden
Geweldig. Vooral de gezelligheid op de haven van Urk en in het Paviljoen!
Mooi weer, mooie start locatie bij het strand van Urk en prachtige tulpenvelden.