• Zaterdag 11 nov
  • Dronten (Flevoland)

BRM 200 Dronten: Natuurparken en Schokland

  • Racefiets

De route start in Dronten in de Flevopolder en brengt ons al snel (na 13km) het oude land in; de provincie Overijssel. De oversteek vindt plaats bij de Roggebotsluis, die in deze periode grondig wordt gerenoveerd. Rijdt voorzichtig! We fietsen door de oude Hanzestad Kampen, langs Ijsselmuiden en via een paar boerenweggetjes komen we aan in Genemuiden. Hier nemen we het pontje over het Zwarte Water en langs de Oppen Swolleweg passeren we Vollenhove en Blokzijl op weg naar Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Bij Muggenbeet is de eerste controle een zeer sfeervol café met een lekkere Blokzijler Brok.

Bij Steenwijk passeren we het eerste bos – de Woldberg. Daarna volgt Nationaal Park Drents-Friese Wold, 16 km natuur en kleine fietspaden (slecht wegdek). De tweede controlepost met een stempel is het Drents-Friese Wold Bezoekerscentrum met een café naast. Omdat het niet op het keerpunt ligt, is er een fotocontrole bij Weper, op 102e km. Na Oosterwolde nemen we de Tsjonger. Als je je ketting goed hebt gesmeerd, word je getrakteerd op vele vogelsoorten. Daarna gaat het over rustige wegen en fietspaden door het Friese land naar Wolwega, langs de Lende, door natuurreservaat, naar Rottige Meenthe en het Brandemeer, de locatie van de vierde controle, Paviljoen Driewegsluis.

Via Kuinre komen we de Noord-Oost polder in waar alle dorpjes op fietsafstand van de kern Emmeloord liggen. We maken een korte omweg via Schokland, het voormalig eiland midden in de wilde Zuiderzee. De Ketelbrug brengt ons terug naar Dronten in de Flevopolder. De finish is tussen 15:00 en 22:30.

Toertocht details 200 km

Starttijd
09:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Educalaan 37
plan route
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 9 november 2023.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 9 november 2023.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-200-dronten-natuurparken-en-schokland
Kenmerken
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer