Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 12-8-2023.
  • Zaterdag 12 aug 2023
  • Weesp (Noord Holland)

Drie Provinciëntocht 2023

  • Racefiets

TFC Weesp heeft een geschiedenis met het organiseren van toertochten samen met andere toerfietsclubs. Vroeger organiseerden we onder andere De Markermeer- en de Triangeltoertocht samen met een andere club. Dit om het tijdrovende pijlen van de routes te verdelen tussen de twee organiserende clubs.

Door contacten binnen het ‘sterrit' rijden, kwam er ook een samenwerkingsverband met de wielervereniging Avanti uit Alphen aan de Rijn tot stand; de Drie Provinciëntocht was geboren!
Er werden in overleg vier routes uitgezet: 40/60/90 km vanuit de beide clubhuizen (dus rond Alphen en Weesp) en 130 km die naar elkaars clubhuis gingen en terug.
Door deze aanpak hoefden beide organiserende clubs alleen de 40/60/90 km routes te pijlen, want de 130 km was dan de optelsom van de kortere afstanden, die in elkaar overliepen. Avanti fietst op zaterdag en TFC Weesp op zondag dus werd er besloten op zaterdag en zondag te rijden.
Bij de eerste tocht in 2015 ontstond een probleempje door het gebruik van de ‘huispijlen' van beide clubs. Deelnemers hadden niet goed door dat ze halverwege andere pijlen moesten volgen. Ondanks aanwijzingen dat we halverwege van pijl wisselden.
Tot aan de coronaperiode hebben we deze tocht georganiseerd. Daarna stopten we de gezamenlijke organisatie omdat Avanti geen vrijwilligers meer had voor het uitpijlen. In 2022 besloten wij samen om deze toertocht weer in ere te herstellen. Het is een prachtige tocht waarbij we Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland aan doen. Avanti rijdt alles op GPS en vanuit Weesp worden de 40/60/90 km nog wel met pijlen aangegeven.
Wij verwelkomen graag de fietsers op zaterdag en zondag, de koffie en appeltaart staan klaar! Voor externe toertochtrijders en leden van TFC Weesp is dit een mooie gelegenheid om op zaterdag (of zondag, of beide dagen) mee te doen.

Toertocht details 40 km

Starttijd
09:00 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Papelaan 126
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TFC Weesp
Website
tfcweesp.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.