Je bekijkt een oude editie. Klik hier voor de nieuwe editie.
  • Zondag 8 okt 2023
  • Neede (Gelderland)

"Used Rides Europe" Vlearmoestocht 2023

  • MTB & Gravel

Vlearmoestocht 2023

Ook dit jaar organiseert wielertoerclub Neede weer de "Used Rides Europe" Vlearmoestocht. Het compleet vernieuwde mountainbike- en gravelevenement vindt dit jaar plaats op zondag 8 oktober.

Vanaf 08:30 kan er gestart worden vanaf IJsbaan "de Kooweide" aan de Waterleidingdijk 2 in Neede. Dit jaar biedt WTC Neede de mogelijkheid uit een gravelroute van 75 km en 3 verschillende mountainbike routes van 20,40 en 60km, waardoor de tocht geschikt is voor zowel jong als oud.

De organisatie heeft dit jaar erg veel tijd besteed aan het uitzetten van een compleet vernieuwde route. De route gaat over meerdere stukken privé grond, waardoor er een unieke route ontstaat. Vanaf de startlocatie worden er 3 lussen van zo'n 20 kilometer uitgezet. Dit biedt de mogelijkheid om zelf te bepalen welke route je gaat fietsen. Door deze nieuwe opzet is de tocht geschikt voor jong, oud, ervaren en minder ervaren mountainbikers.

Eén van de 3 lussen is gelegd richting de Needse berg. je zult hierbij over het terrein van v.v. Lochuizen gaan en de route loopt verder richting de Needse berg. De zandkuil is dit jaar wederom weer opgenomen in de route.
De tweede lus gaat richting Eibergen waar je over het terrein van RTC de Stofwolk wordt geleid. Je keert terug via het industrieterrein van Neede. Hier zijn er bij een aantal Needse bedrijven een parcours aangelegd.
De derde lus gaat richting het noorden. Je zult hierbij de optimale beleving hebben van de Schipbeek. Daarbij fiets je door de schitterende omgeving van buurtschap Markvelde en over meerdere privé gronden.
Elke lus komt weer terug bij IJsbaan "de Kooweide" en hier kun je weer bij tanken op de goed verzorgde pauzeplek.

De route voor de mountainbikers wordt volledig uitgepijld en zal niet beschikbaar komen als GPX.

Speciaal voor onze gravelliefhebbers is er ook de mogelijkheid om te kiezen uit een 75km lange gravelroute, de route is alleen te fietsen via GPX. De route vertrekt vanaf ijsbaan "de Kooweide" via natuurgebied 't Vleer richting het westen. Na een aantal stukken prive grond en mooie gravelwegen keert de route na zo'n 40 km terug bij de startlocatie om te genieten van een welverdiende pauze. Vlak voor de pauze mogen de gravelliefhebbers zich eerst nog "even" uitleven op de Needse berg.

Na de pauze gaat de tocht verder richting het Assinkbos, Buurserzand en het Haaksbergerveen Ook na de pauze zal er gefietst worden over stukken prive grond waardoor er een unieke route ontstaat.Start- en finishlocatie IJsbaan "de Kooweide" zal worden omgetoverd tot een klein festivalterrein.
Het middenterrein van de ijsbaan wordt omgetoverd tot een mountainbike walhalla. Alle deelnemers komen voor hun pauze over het middenterrein. Daarnaast is het ook mogelijk dat kinderen met hun eigen MTB-fiets het parcours kunnen bedwingen.

Na het fietsen kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Voor iedere deelnemer ligt een gratis broodje hamburger klaar. Het evenement zal muzikaal worden omlijst door een DJ.

Prijs:
NTFU Leden € 5,00
Niet leden € 7,00

Kinderen t/m 17 jaar = gratis deelname
* Voorinschrijving niet mogelijk, aanmelden op 8 oktober bij inschrijfbalie.

Na afloop ligt er voor iedere deelnemer een gratis broodje hamburger klaar.

Toertocht details 20 km

Starttijd
08:30 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Waterleidingdijk 2
plan route
Hoogtemeters
92 hm
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WTC Neede
Website
wtcneede.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie omgeving, mooie route, goede sfeer
Perfecte organisatie en erg afwisselnd
Mooie afwisselende tocht.
Leuk ook om steeds weer bij start finish te komen.
Route was mooi vooral de 2e lus. Eerste deel veel slootkantjes. Soms onduidelijkheid of je de pijlen of de gpx moest volgen omdat mtb en gravel tour door elkaar fietste.