• Zaterdag 1 jul
  • Landgraaf (Limburg)

BRM 200 Mariawald 2023

  • Racefiets

Deze vertrouwde route vanuit het zuiden van het land voert je grotendeels door het schitterende natuurgebied van Nationalpark Eifel en kan beschouwd worden als een van de mooiste tochten door het Duitse Eifel gebied.
Na de start vanuit SnowWorld ga je na 15 km al de grens over naar Duitsland om straks na 185 km pas weer terug in Nederland te zijn.
In het begin kan het nog eventjes druk worden door de kleine Duitse plaatsjes zoals Herzogenrath, Birk, Weisweiler en Langewehe om vervolgens via enkele mooie klimmetjes en enkele afdalingen de Stausee (stuwmeer) van Untermaubach te bereiken. Hier gelegenheid genoeg om te genieten van deutscher Kuchen und Kaffee
Vanaf Untermaubach tot Obermaubach, de andere kant van het meer, hier dient u een foto controlebewijs of een stempel te maken of te halen.
Hierna het pad langs de Rur blijven volgen tot in ZERKALL. Bij het bereiken van de hoofdweg in Zerkall nu LINKS AF. Na 1,5 km op de Rotonde LINKS AF ri Nideggen om dan na 150 mtr scherp rechts af te buigen om het pad langs de Rur verder te volgen richting Abenden naar Heimbach. Bij het, voor de eerste keer, binnen rijden in Heimbach verlaat ja na 750 mtr het centrum en houd je links aan om via de beklimming van de L219 het het zuidelijkste puntje van deze tocht te bereiken.
Dit gedeelte laat je iedere keer weer de schoonheid van dit gebied zien met verzichten om toch eens voor te stoppen en van te genieten. Met schitterende beklimmingen en afdalingen en goede wegen om nu via Hergarten, Bergbuir en Voissel de volgende controleplaats Kall te bereiken.
Hier een foto van plaatsnaambord Kall te nemen ter controle of vermoedelijk in 2023 weer bij het station of bij de naast gelegen eetgelegenheid een stempel te halen. Belangrijk bewijs is nameliijk het verste punt van de route,
Na controle gaat de route verder via Anstois, Mauel naar Gemund. Vanuit Gemund begint de beklimming met mooie vergezichten in het begin van Gemund, naar de naam van deze tocht de Abdij van Mariawald. Het is de moeite waard om hier even te stoppen en in het restaurant te genieten van de alom bekende erwtensoep met worst die hier het gehele jaar door te verkrijgen is en waar deze paters wereldwijd om bekend staan.
Na de spectaculaire afdaling vanuit Mariawald (vermoedelijk word dit stuk in 2022 aangepast) kom je weer in Heimbach. Hier gaan we LINKS AF. Wederom door het centrum van Heimbach. Nu na de brug over de Rur links aanhouden om via de L218 v

Toertocht details 200 km

Starttijd
09:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Witte Wereld 1
plan route
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-200-heerlen-mariawald-3
Kenmerken
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer