Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 26-8-2023.
  • Zaterdag 26 aug 2023
  • Wageningen (Gelderland)

Germania Klimtocht 2023

  • Racefiets

Klimmen en genieten van de prachtige omgeving rondom Groesbeek, Berg en Dal, Ubbergen en uiteindelijk Duitsland. Een geweldig gebied om te fietsen!

De heenweg loopt globaal van Wageningen, via de Boersberg, over de brug bij Heteren en door de Betuwe richting Nijmegen. Voorbij Nijmegen volgt het nodige klimwerk in Ubbergen, Beek en Berg en Dal.

De route van 100 km schampt Duitsland. De lange route van 158 (eigenlijk 155) km voert nog naar Kleve en gaat via het Reichswald terug richting Groesbeek om daar samen met de rijders van de 100 km route te genieten van het landschap ten zuiden van Nijmegen.

Voor de deelnemers aan de 100 km is na ongeveer 53 een verzorgingspost ingericht met water, sportdrank, fruit en koek. Deelnemers aan de 155 km komen na ongeveer 108 km aan bij deze verzorgingspost. Rijd je de 155 km? Dan kun je overwegen in de buurt van Kleve op eigen gelegenheid een eerste stop te houden voor een kopje koffie of een broodje. Bijvoorbeeld bij het Reichswalder Dorfcafé (Dorfganger 15 in Kleve). Houdt er rekening mee dat je in Duitsland niet overal per PIN kunt betalen.

Beide routes lopen via de Hatertse Vennen door het land van Maas en Waal naar Ewijk. Op het pontje bij Lexkesveer kun je even rustig op adem komen. De overtocht is bij de inschrijving inbegrepen.

Je kunt starten tussen 08.00 en 10.00 uur vanaf het clubhuis van TCW'79. Kom je met de auto? Navigeer dan naar de Marijkeweg in Wageningen. Onze vrijwilligers leiden je naar een gratis parkeerplaats.

Daginschrijving is mogelijk. Wil je sneller starten? Schrijf je dan vooraf in via deze website. Dit voorkomt wachtrijen bij de start en kan tot 26 augustus 10.00 uur.

We verwelkomen je graag op 26 augustus voor een epische dag op de fiets!

Toertocht details 100 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Clubhuis TCW, Nudepark 81
plan route
Hoogtemeters
600 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC Wageningen '79
Website
www.tcw79.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Goed gepijld en gps-route. Mooie omgeving door heuvelachtig gebied. Verzorging lange afstand pas tegen het einde rit.
Mooie tocht
Mooie goed georganiseerde tocht met weinig drukte.
Mooi uitgestippelde route in een mooie omgeving met lekkere klimmetjes in Berg en Dal. De bewegwijzering was een dikke onvoldoende. Erg kleine onopvallende pijlen, soms voor de bocht, dan weer in de bocht en te weinig herhalingslingspijlen. Heb daardoor 115 km gereden ipv 100 km. Dat zou beter kunnen. Maar het landschap maakte alles goed.