• Zaterdag 7 jan
  • Rijssen (Overijssel)

Bike Basement ATB Tocht 2023

  • Mountainbike

Op zaterdag 7 januari 2023 a.s. organiseert Tourclub Rijssen de Bike Basement ATB tocht. Dit is een mooie en uitdagende ATB rit waarbij kan worden gekozen voor de afstanden 30 of 50 kilometer die geheel zijn uitgepijld. De routes gaan door Hollands Schwarzwald, 'de Ravijntjes' en door het natuurgebied de Borkeld. De 50 km gaat ook over de Apenberg en Friezenberg.

Het is een mooie en afwisselende tocht met veel klimmen, dalen, keren en draaien. Vooral ‘de Ravijntjes’ en Groene Kruis vijvers zijn daarbij een uitdaging maar er is ook ruimte om lekker snelheid te maken op rechte stukken. Op de heidegebieden van de Friezenberg en De Borkeld zie je grafheuvels liggen die tot wel vijfduizend jaar oud zijn.

De inschrijfkosten zijn voor NTFU leden € 5,00 en voor niet-leden € 7,00. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Voorinschrijven kan, graag zelfs, maar daginschrijving mag ook. Van de inschrijfkosten wordt € 1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Daarmee lever je een bijdrage aan de instandhouding van de mooie natuurgebieden die worden doorkruist. De starttijd is voor beide afstanden van 9.00 tot 10.00 uur.

De pauzeplek is voor beide afstanden halverwege, bij de Langenberg, Enterveenweg 10 Rijssen. Hier kun je je energieniveau weer aanvullen met o.a. bouillon en/of een krentenbol. Daarbij is ook rekening gehouden met onze glutenvrije deelnemers. Ook is daar materiaalverzorging aanwezig net als een EHBO post. Bij terugkomst bij de manege/ons tourhoes staat er in ruil voor je polsbandje een kop heerlijk dampende erwtensoep klaar (of een consumptie) om nog even extra na te genieten. Als je wil, kun je daarna je fiets nog schoonspuiten bij de wasplaats.

Parkeergelegenheid voor auto’s is er (meer dan) voldoende in de paardenbak bij de start locatie.
De Bike Basement ATB Tocht is een mooie tocht om het jaar 2023 goed te beginnen. We zien je graag aan de start.

Toertocht details 30 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Brekeldlaan 18 Rijssen
plan route
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account,
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account),
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Tourclub Rijssen
Website
www.tourclubrijssen.nl
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fiets afspuiten
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer