Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 22-8-2020.
  • Zaterdag 22 aug 2020
  • Hoogeveen (Drenthe)

Roodtoer: Road 2020

  • Racefiets

ROODTOER is een evenement voor elk type fietser. Van beginner tot gevorderde. Voor de lange afstand of toch een kortere variant. Met uitdagende routes over drie verschillende type ondergronden: ROAD, OFFROAD en STRADE BIANCHE, met als centrale rol binnen het evenement: ’COL DU VAM’ Er zijn afstanden van 40 t/m 160 km.

Deelname aan ROODTOER moet een ultieme fietsbeleving creëren. Rondom de start/finish locatie proberen we ook voor andere doelgroepen een aantrekkelijk programma aan te bieden. Hierbij valt te denken aan een gezellige after party, maar ook een heerlijke versnapering na afloop bij ons evenement. Een moment waarop de verhalen uitgewisseld kunnen worden.

ROODTOER heeft maar een belofte, volgend jaar wil je weer…

Toertocht details 60 km

Starttijd
08:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Clubhuis De Peddelaars
plan route
Hoogtemeters
162 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WSV de Peddelaars
Website
www.tcdepeddelaars.nl/roodtoer
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Dit was de eerste toertocht die ik reed sinds 28 jaar! Alles was duidelijk aangegeven. Ik kon me via fietssport makkelijk inschrijven. Ik heb de route ook op mijn navigatie gedownload, maar volgde de pijlen. Dat vond ik toch makkelijker. Ik ben een keer verkeerd gereden, omdat ik een pijl gemist had. Verder ging het zonder fouten.
Op de verzorgingspunten was er volop te drinken en eten. Ik fietste de tocht alleen en vond het leuk om daar andere fietsers te spreken. Ik had wel gehoopt meer vrouwen tegen te komen, maar ik hoorde ook van de organisatie dat de vrouwen vooral de ATB-route deden. Bij terugkomst kon je ook nog een hamburger krijgen en waren er alle voorzieningen om je op te frissen. Top.
Ik doe een volgende keer in ieder geval weer mee.
Uitstekend gepijld en verzorgd, alleen de VAM berg was een anticlimax. Daar had ik meer van verwacht (foto moment bijv. En de verzorging was daar ook al weg).
De route is mooi en afwisselend, zeker bij Steenwijk.
Goed gepijlde route over mooie wegen door Drenthe met als hoogtepunt de Col du VAM!
Dit evenement verdient meer aandacht. Prachtige omgeving om hier te fietsen.