• Toertochten
  • Gewijzigd op 28 oktober 2019

Unieke MTB-toertocht door Drenthe

Fietsen langs de mooiste plekken in Zuid-West Drenthe. Dat doe je tijdens MTB Van der Valk op zaterdag 2 november in Spier. Bike alleen deze dag over unieke routes dankzij toestemming van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en andere grondeigenaren.

Andreas Dobslaff

Het nationale park Dwingelderveld bij Spier is het decor van MTB-Van der Valk. Voor de gelegenheid is Hotel Van der Valk te Spier deze dag start- en finishlocatie voor dit unieke mountainbike evenement in Noord-Nederland.

Ruige trails

Deelnemers kunnen zich opmaken voor drie verschillende mountainbiketochten, variërend van 30, 50 en tot een echte marathonafstand van 70 kilometer. De mountainbikeroutes gaan gepaard met een afwisselende omgeving met glooiende heidevelden, bos en stuifzand. Op een unieke en sportieve wijze krijgen de deelnemers de mogelijkheid om deze prachtige omgeving met eigen ogen te bewonderen. De routes zijn uitgezet door leden van ATB-Beilen. Zij zorgen dat iedereen de mooiste singletracks, ruigste trails en meeste hoogtemeters meepakt, die deze fietsregio te bieden heeft.

2018 was fantastisch

Vorig jaar wisten zo’n 1.500 mountainbikers deze toertocht te vinden. Organisator Herwin Bolwijn hoopt dit jaar op eenzelfde opkomst: “2018 was fantastisch en hopelijk slagen we er op 2 november weer in om net zo’n enthousiaste groep mountainbikers aan het vertrek te krijgen. Wij weten zelf wel hoe mooi je bij ons in de herfst het Drentse land kunt beleven. Maar we vinden het nog leuker om meer mensen in beweging te krijgen om mee te mountainbiken. Uiteraard zorgen wij voor een gastvrij ontvangst en dat het de fietsers onderweg nergens aan ontbreekt.”

‘’Lekker sportief bezig zijn en goed doen voor de natuur. MTB Van der Valk doet jaarlijks een mooie donatie aan lokale natuurbeheerderinstanties’’

MTB Clinics

Fietsers die hun mountainbike skills willen verbeteren, moeten deze zaterdag in Spier zeker niet links laten liggen. Onder bezielende leiding van Nationale Mountainbike pro’s wordt een ATB-clinic gegeven. Bekijk de website van MTB van der Valk voor meer informatie.

Ga jij de uitdaging aan?

Schrijf je in voor MTB van der Valk via onze toertochtenkalender. Als Fietssport PLUS-lid of NTFU-lid krijg je € 2,- korting op de inschrijvingskosten van € 8,-

Andreas Dobslaff

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant