• Toertochten
  • Gewijzigd op 25 april 2017

Tour de Rotterdam in teken van ziekte MS

Op 24 juni kun je meedoen aan de 7e editie van de Erasmus MC Tour de Rotterdam. Deze Tour voert je door de mooiste stukjes Holland en Brabant. De opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar Multiple Sclerose (MS) van prof. dr. Rogier Hintzen.
Tour de Rotterdam in teken van ziekte MS

Fietsen in een peloton

Voor (amateur)wielrenners is er de pelotonstocht; geen wedstrijd maar een gezamenlijke etappe met een snelheid van 28 km/u. Road captains op de motor zorgen voor verkeersvrije wegen. Wielercoryfee Rini Wagtmans zal je begroeten in ‘zijn’ wielerdorp St. Willebrord.

Schrijf je in voor de pelotonstocht

Je eigen tempo bepalen

Je kunt ook op eigen houtje fietsen: de vrije toertochten (85, 105 of 135 km) doorkruisen het Groene Hart van Holland. Mocht je bij Rotterdam denken aan stenen en asfalt en de havens dan kun je je bij de Tour de Rotterdam laten verbazen. Met ruim 100ha is de Kralingse plas het grootste water van Rotterdam. Om een maximaal zicht op de plas te houden gaan de routes er helemaal omheen. Water is het centrale thema van de routes 2017. Je maakt kennis met de Rotte, de afgedamde rivierader waaraan Rotterdam zijn naam ontleent. Ook volgen het Gouwe kanaal, de Reeuwijkse plassen, veenrivier De Meije en De Loet en ook de Nieuwe Waterweg. De routes zijn volledig uitgepijld en onderweg kun je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats(en). Daarnaast is op de route fietsreparatie/ondersteuning en EHBO beschikbaar.

Recreatie

Met de recreatietochten (25 of 45 km) blijf je in en om Rotterdam.

De Tour is toegankelijk voor meer en minder getrainde fietsers. Ook is er ruimte voor ligfietsers.

Schrijf je in voor de vrije en/of recreatieve tochten

De strijd tegen MS

MS is een ontstekingsziekte van de hersenen en het ruggenmerg en één van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit bij jongvolwassenen in Nederland. Ongeveer 20.000 mensen in ons land lijden aan deze onvoorspelbare – en soms onderschatte - ziekte. Het Erasmus MC herbergt een academisch MS Centrum. Hier wordt onderzoek verricht naar oorzaken en genetische kenmerken die het ziektebeloop kunnen voorspellen. Om de ziekte te begrijpen en een betere therapie op maat mogelijk te maken is nog veel onderzoek nodig.

Informatie 

De routes, de catering, het goede doel en foto’s zijn vindbaar op www.erasmusmctourderotterdam.nl

Korting op de Tour de Rotterdam

Met een Fietssport PLUS account ontvang je 3 euro korting op je inschrijfgeld.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant