• Toertochten
  • Gewijzigd op 2 maart 2017

Tot 30 keer klimmen bij Roger Wijnen Grenslandklassieker

De Roger Wijnen Grenslandklassieker doet zijn naam eer aan: alle routes lopen langs de grenzen van Limburg met België en Duitsland, waarbij geregeld de grens gepasseerd wordt en deelnemers wisselen tussen binnenlands en buitenlands terrein.
Tot 30 keer klimmen bij Roger Wijnen Grenslandklassieker

Bij de 39e editie van dit evenement op zaterdag 28 mei 2017 wordt voor het eerst een Ladiestoer georganiseerd. Vanaf 9:30 uur kunnen alleen nog dames van start op de Heuvelroute. Heb je als vrouw geen zin in razende (mannen) pelotonnen dan is de Ladiestoer een leuke optie. Vanzelfsprekend zijn vrouwen op iedere route welkom.

Alle afstanden zijn dit jaar vernieuwd met routes die kenmerkend zijn voor het Limburgse Heuvelland.

  • De LADIES-toer en de HEUVEL-route zijn beiden 85 km lang met het venijn op het eind. Hier zijn zo’n 590 hoogtemeters te overwinnen.
  • De KLIM-route is 122 km en biedt 1549 hoogtemeters
  • de MONSTER-tocht is maar liefst 200 km lang  en heeft 2108 hoogtemeters

Natuurlijk kom je tijdens dit evenement de nodige klimmen tegen: bij de MONSTER zijn dat maar liefst 30 stuks!

Bij nieuwe routes horen ook nieuwe verzorgingsposten. Afhankelijk van de lengte zijn deze gelegen in "De Verborge Uul" te Millen, Bistro "Le Soigneur" te Sippenaeken. Daarnaast nog een “stop-and-go” bij Station Simpelveld ofwel het Miljoenenlijntje.

De teams van Roger Wijnen zullen de hele dag bij de startplaats en bij de pauzeplaatsen aanwezig zijn voor technische assistentie bij een defect aan je fiets.

Bij de Roger Wijnen Grenslandklassieker kunnen klimmers aan de bak

Start- en finishlocatie

Evenals het afgelopen jaar is de start bij het sportcomplex van VV Neerbeek. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

De gastheren en –vrouwen van VV Neerbeek zullen voor aanvang en na afloop van de tocht zorgen voor een gezellige ontvangst in de kantine. De bar en snackbar zijn geopend en bij goed weer ook het terras. Uiteraard staan de dames- en herendouches  en kleedruimtes tot je beschikking.  

Voorinschrijven verplicht

Deelname aan de tocht is alléén mogelijk door voorinschrijving. Er worden maximaal 1500 deelnemers toegelaten.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.grenslandklassieker.nl. Daar vind je onder meer de hoogteprofielen en de routekaartjes van de Grenslandklassieker 2017.

Korting op de Grenslandklassieker

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account € 2,- korting krijgt op het inschrijfgeld van de Grenslandklassieker? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de digitale Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant