• Toertochten
  • Gewijzigd op 14 augustus 2017

Streetracen in Odiliapeel

Op zaterdag 2 september vindt de eerste Odiliapeelse Streetrace plaats. Vanaf 17.00 uur 's middags wordt er in verschillende klassen om het eremetaal gestreden. Na de race kun je genieten van een drankje, muziek en een badkuipenrace.
Streetracen in Odiliapeel

Streetraces worden steeds populairder in Nederland. In o.a. Assen, Baarlo (LI) en Goirle (NB) worden al langer streetraces georganiseerd. Doel: zo hard mogelijk op je mountainbike over een parcours knallen met kunstmatige obstakels. Het gaat vaak om een kort rondje dat wisselend over asfalt en zand of bosgrond loopt. Daarbij fiets je bijvoorbeeld door café's, aanhangwagens en over houten schansen heen. 

Hoe gaat zo'n streetrace eraan toe? Check het filmpje over de streetrace in Goirle.

Fiets over diepladers en bunkers

Eerder dit jaar fietsten enkele leden van de TC de Peeltrappers een streetrace in het Zijtaart. Daar ontstond het idee voor een soortgelijk initiatief in het Brabantse Odiliapeel. Iniatiefnemer Jos Tonnaer van de Peeltrappers : "om de vereniging en het fietsen in ons dorp te promoten ontstond het idee voor een streetrace. Over een speciaal gebouwd parcours fietsen deelnemers in verschillende klassen een wedstrijd in het centrum en de bossen van Odiliapeel." 

Het 2,5 km parcours begint inmiddels steeds meer vorm te krijgen. In en net buiten het dorp leidt een kort parcours van ca. 2,5 km je over enkele natuurlijke en kunstmatige obstakels. Deelnemers leggen dit pacrous 6x af zodat zij uiteindelijk 15 km fietsen. Onderweg fiets je door een magazijn, over een dieplader en een oude defensiebunker uit de Tweede Wereldoorlog. De streetrace start vanaf 17.00 uur en wordt in verschillende klassen verreden:

  • 17.00 - 18.00 uur. Jeugdklassen: in klassen tot 10 en 14 jaar wordt op een aangepast en ingekort parcours gestreden om een felbegeerde podiumplek. 
  • 18.00 - 19.00 uur. Funklasse: mountainbike fanaten die zich willen meten met andere bikers uit de regio kunnen zich een uur lang uitleven op de het 15 km lange parcours in en rondom Odiliapeel.
  • 19.00 - 20.00 uur. Wedstrijdklasse: heb je een wedstrijdlicentie? Probeer in deze klasse de beste streetracer van de regio te worden.

Badkuipenrace  

Geniet na de race onder het genot van een drankje van de badkuipenrace. Vanaf 20.00 uur proberen teams, bestaande uit 3 personen, zo snel mogelijk een parcours met obstakels af te leggen. Daarbij zit één persoon in de badkuip terwijl de andere twee teamleden de badkuip over het parcours duwen. Lachen gegarandeerd!

Aanmelden 

Deelname aan de Odiliapeelse Streetrace (zowel voor de fun- als wedstrijdklasse) kost € 6,- bij voorinschrijving. Daginschrijving kost € 7,50. Deelname voor jeugd is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@depeeltrappers.nl

Ook verzekerd tijdens funklasse wedstrijden

Wist je dat je als Fietssport Plus-gebruiker verzekerd bent tegen schade aan je fiets? Ook tijdens funklassewedstrijden.

Meer info
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant