• Toertochten
  • Gewijzigd op 27 september 2023

Rose Backroad Gravel Tour: gave graveltocht in de grensstreek

Op zaterdag 30 september kun je als liefhebber van knisperende gravelstroken aan de bak in Bochelt. De routemeesters van fietsclub ’t Muurtje uit Aalten hebben weer een gave tocht uitgezet in het Duits-Nederlandse grensgebied. Ga je mee gravelen?
Rose Backroad Gravel Tour: gave graveltocht in de grensstreek
Rose Backroad Gravel Tour: gave graveltocht in de grensstreek
Gek van gravelbiken? Dan is de Rose Backroad Gravel Tour op jouw lijf geschreven. De tocht, uit het grind gestampt door Rose Bikes en fietsgroep ’t Muurtje uit Aalten, vindt aanstaande zaterdag plaats en laat je gegarandeerd naar adem en stof happen. De routemeesters schotelen je ook dit jaar weer de gaafste gravelstroken - 75% van de route bestaat uit gravel - in het Duits-Nederlandse grensgebied voor.

Mooie routes

De start van de 2e editie van de Backroad Gravel Tour vindt plaats bij de BikeTown van Rose Bikes in Bocholt (D). Daarna gaat het grotendeels onverhard via Dingden, Borken, Oeding naar Winterswijk. In het fraaie Bredevoort kun je het stof uit je ogen wrijven en je droge keel smeren met eten en drinken.

Deelnemers aan de  80 en 110 km routes maken na de pauze een extra lusje door natuurgebieden de Bekendelle en het Woodse Veen bij Winterswijk. Prachtig. De 50 km slingert via achterafweggetjes terug naar Bocholt. Hier word je getrakteerd op een drankje. Proost!

De tocht is digitaal uitgepijld. Je hebt dus een GPS-apparaat nodig (Sigma, Wahoo, Garmin) om je de weg te wijzen. Doordat je de keuze hebt uit 3 afstanden is de fietstocht voor iedereen goed te doen, van beginnende gravelbikers tot gasgevende kilometervreters. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro, voor NTFU/Fietssport PLUS-leden 6 euro.

Ik doe mee

Andere graveltochten

Geïnteresseerd in andere graveltochten? Neem dan eens een kijkje op onze toertochtkalender. Hier vind je het meest complete overzicht van Nederland. Van kleinschalige tochten georganiseerd door fietsclubs tot hippe gravelevenementen.
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant