• Toertochten
  • Gewijzigd op 5 september 2019

Ride for the Roses

Op zondag 15 september vindt de Ride for the Roses plaats vanuit Goes. Hiermee keert dit goede-doel-event voor de derde keer terug naar Zeeland. Honderd procent van je deelnamebijdrage komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.
Ride for the Roses

Iedereen kan meedoen, want de routes zijn voor elk niveau fietser geschikt. Of je nu gaat voor de 10 of 25 km op een stadsfiets met je kinderen, of dat je op de racefiets of mountainike stapt voor de 50, of de langste route, de 100 km. Je fietst in ieder geval in het grootste peloton van Nederland!

Bijzondere deelnemers

Nieuw dit jaar zijn enkele routes die vernoemd zijn naar bijzondere deelnemers. Zo heet de 100 km de Theo Schouwenaar-route, de Goesenaar die in 2008 en 2014 actief betrokken was bij de organisatie van het evenement in Goes. In 2012 kreeg Theo zelf kanker en met nieuw onderzoek is er tot twee keer toe een nieuw medicijn voor longkanker ontwikkeld waar hij veel baat bij heeft gehad. 

Zelf in handen

KWF heeft de organisatie van dit event voor het eerst zelf in handen. Nadat het comité dat de Ride for the Roses jarenlang organiseerde had aangegeven te willen stoppen, besloot KWF het na overleg met deze vrijwilligers zelf op zich te nemen. “De Ride for the Roses bestaat al sinds de jaren ‘90. Er is al meer dan vijftien miljoen euro mee opgehaald voor allerlei onderzoeken”, zegt woordvoerder Annebel Schipper van KWF. “Elk jaar doen er duizenden mensen mee en is daar mee één van onze top drie-acties.”

Gratis fietsbel

De NTFU is aanwezig met de campagne De Echte Wielrenner. De Echte Wielrenner laat namelijk van zich horen! Hoe? Door een fietsbel te gebruiken! De enige echte ‘bel’ die je wél mag gebruiken tijdens het fietsen. Deelnemers van Ride for the Roses krijgen bij de NTFU-stand een gratis fietsbel en informatie over de campagne. Ook bij de inschrijftafel kunnen daginschrijvers een fietsbel krijgen. Meer informatie over de campagne De Echte Wielrenner vind je hier.

Je kunt je nog tot 9 september inschrijven via Fietssport en Ride for the Roses. Daginschrijving is ook mogelijjk.

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant