Toertochten Gewijzigd op 19 september 2017

Nightride op MTB-route Gieten

De dagen worden korter dus de mogelijkheden om 's avonds te mountainbiken worden steeds kleiner. Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Nightride van MTB-vereniging de Hondsrug die je de kans bieden om in het donker over MTB-route Gieten te rijden.

Nightride op MTB-route Gieten

Dus heb je altijd al eens mee willen doen aan een MTB Nightride, dan is dit je kans. Na het succes van afgelopen edities, organiseert Mountainbike vereniging de Hondsrug op vrijdag 6 oktober de vierde Nightride. De route ligt op één van de mooiste MTB-routes van Drenthe. Het belooft weer een spectaculaire tocht in het donker te worden waarbij de duisternis voor extra uitdaging zorgt. Zorg dat je tijdens de tocht goede verlichting op helm en stuur monteert. 

Nieuw parcours

De tocht is sinds vorig jaar op een nieuwe locatie, waardoor de club het parcours nog spectaculairder heeft kunnen maken dan voorgaande edities. Dit jaar belooft de club daar nog een schepje boven op te doen. De mountainbiketocht leidt je over een spectaculaire singletrack vol met technische uitdagingen door, rond en om  de zandgaten van het bos in Gieten. De route heeft een lengte van 8 km en is daarom voor zowel beginners als gevorderden goed te doen en mag zo vaak gereden worden als je wilt (of kunt).

Publiek

Bij de start en finish is een verzorgingspost aanwezig. Deelnemers en bezoekers kunnen hier genieten van een spectaculaire lichtshow van rijdende mountainbikespots. De deelnemers komen namelijk meerdere keren langs de start/finish, waardoor het aantrekkelijk is hier te komen kijken.

Deelnemen

Het maximum aantal deelnemers is ingesteld op 1.000. Wil je verzekerd zijn van deelname? Maak dan gebruik van de voorinschrijving via Fietssport. 

Om ervoor te zorgen dat de vaste MTB-route één van de mooiste van Drenthe blijft is veel onderhoud nodig. MTB-vereniging de Hondsrug heeft daarom besloten een gedeelte van het inschrijfgeld te doneren aan het onderhoud van MTB-route Gieten.

Meer informatie vind je ook terug op mtbdehondsrug.nl

! Let op: de organisatie van deze nightride heeft afspraken gemaakt met en toestemming gekregen van de beheerder van de route om dit evenement in het donker te organiseren. Het is normaal gesproken namelijk niet toegestaan om na zonsondergang het bos te betreden. Lees meer 

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen