• Toertochten
  • Gewijzigd op 21 november 2016

Nightride mét bal gehakt

In de Achterhoek kun je vrijdag 2 december meedoen aan de Borculose Ballentocht. Een nightride over vlakke en overzichtelijke (zand-)paden en wegen. De tocht bestaat uit één of twee rondes van 21 km en heeft een aantal ludieke verrassingselementen.
Nightride mét bal gehakt

Toerclub de Berkelrijders organiseert op 2 december haar eerste mountainbiketoertocht in het donker, onder de naam: “De Borculose Ballentocht”. Deze mountainbiketocht is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fietser. De ‘funfactor’ staat deze avond centraal. In de tocht worden namelijk een aantal zeer fraaie doorkomsten gerealiseerd die ook voor toeschouwers de moeite waard zijn. Zo is er een doorkomst door het Muziekgebouw aan de Haarloseweg, uiteraard onder begeleiding van muziek.  Bij de doorkomst bij Multimate/Goossens aan de Korenbree fietsen de deelnemers door een winkel en over een speciale stellage. Buiten is er een fotoshoot waar alle deelnemers worden gefotografeerd. Deelnemers, die als groep de tocht fietsen, kunnen samen op de foto. De lengte van de route is ca. 21 km. Deze kan 1 of 2 keer worden afgelegd. De route is volledig uitgezet met pijlen, linten en borden.

Locatie en inschrijven

De inschrijving, start en finish is bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 te Borculo.  Ook wordt daar een bewaakte fietsenstalling ingericht. Deelnemers kunnen starten tussen 19:00 en 20:30 uur. Bij inschrijving ontvangt elke deelnemer een polsbandje als inschrijfbewijs. Na afloop van de tocht kan in het café van Buitencentrum Kerkemeijer onder het genot van een drankje het polsbandje worden ingeruild voor een lekkere bal gehakt. De kosten voor deelname bedragen € 7,-. NTFU-leden en Fietssport PLUS-gebruikers betalen op vertoon van hun Scan & Go barcode slechts € 5,-.

Meer informatie vind je op www.tcdeberkelrijders.nl

5 Tips voor nightrides

Nightrides zijn booming. Er worden steeds meer mountainbiketochten in het donker georganiseerd waarbij je naast bomen, wortels, afdalingen, klimmetjes, mul zand nog een extra obstakel moet overwinnen: de duisternis. Wij geven je een aantal tips.

Lees meer
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant