• Toertochten
  • Gewijzigd op 15 mei 2019

Hoogtemeters sparen tijdens de KlimClassic

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, kun je je benen testen in de KlimClassic vanuit Maastricht. Ga voor de 110 of 170 km met vele Limburgse en Belgische beklimmingen.
Hoogtemeters sparen tijdens de KlimClassic

In deze editie van de KlimClassic zijn beide routes van 110 en 170 km vernieuwd, waarbij je na zo'n 8 km al aan de bak mag voor de eerste klim van maximaal 10,2%. Vanuit Maastricht ontdek je de mooiste klimmetjes in Zuid-Limburg en de grens over in de Belgische Voerstreek en de Ardennen.

Een echte uitdaging

Dé scherprechter op de langste route is dit jaar de beklimming “Sur Steppes”, een uitdagende Ardennen-klim van dik 2 km met stijgingspercentages van bijna 15%. Smeer de benen dus maar in! Met meer dan 2100 hoogtemeters in negentien beklimmingen op een parcours van 170 km staat je een echte uitdaging te wachten.

Met tijdsregistratie

Heb je die dag wat minder ambitie dan krijg je in de kortere route alsnog negen kuitenbijters met in totaal 1300 hoogtemeters voor de kiezen. Op drie beklimmingen word je tijd geregistreerd voor een klassement in verschillende categorieën. Als je de snelste tijd neerzet, mag je in 2020 gratis deelnemen aan de KlimClassic.

Meer info over de KlimClassic en om je in te schrijven zie onze Fietssport kalender.

Snel én met korting starten bij 2.500+ toertochten

Op Fietssport vind je de meest complete kalender met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee, ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Meer info
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant