• Toertochten
  • Gewijzigd op 2 mei 2019

Grensland Marathon

Grenshoppen in Twente. Dat kan tijdens MTB Grensland Marathon op zondag 1 september; een leuke, uitdagende en afwisselende tocht in één van de mooiste en meest onderschatte gebieden in het oosten van Nederland. We reden alvast een deel van de route.
Grensland Marathon

Dicht tegen, op en over de landsgrens met Duitsland wordt door WTC Tubbergen en WTC Vroomshoop voor de 14e keer de Grensland Marathon georganiseerd. Waar gastvrijheid, sportief genieten en pluk-de-dag de kenmerken zijn. Dit jaar met vernieuwde en uitdagende routes. Mooier, completer en afwisselender dan ooit.

Vrijwel geheel onverharde routes

Keuzestress, ik hoop niet dat je er gevoelig voor bent? Tijdens de Grensland Marathon valt er genoeg te kiezen met wel vier verschillende afstanden; 55km, 75km, 100km én voor de echte kilometervreters zelfs een 150km route. Grote delen van de Grensland Marathon gaan op en over zeer rustig Nederlands/ Duits grensgebied en bestaat voor 95% uit onverharde paden. Regelmatig moet je uitwijken voor een grenspaal. 

Je fietst door het voor deze omgeving karakteristieke essenlandschap, met door bos en houtwallen omzoomde akkers en weiden. Tussen de schuilhutten van de douane door proef je de historie van de grensstreek.  

“Een aantal spectaculaire jumps en natuurlijk voldoende klimwerk op één van de vele kuitenbijters”

Direct vanaf de start word je verrast door de diversiteit van de volledige uitgepijlde routes. Van snelle, strakke singletracks met naastliggende prachtige beekjes, tot donkere bossen en rulle zandpaden, waarbij je flink aan de bak moet om vooruit te komen. Van zandafgravingen tot uitgestrekte glooiende heidevelden met prachtige vergezichten. Een aantal spectaculaire jumps en natuurlijk voldoende klimwerk op één van de vele kuitenbijters. Dit zorgt dat je bij de 150km toch de nodige hoogtemeters (± 800) te verwerken krijgt in deze afwisselende ‘’Twentse’’ omgeving.

Sportief genieten

Grote delen van de routes leiden je door de prachtige natuurgebieden in en om het Twentse Tubbergen. Tijdens het fietsen door het Springendal, ook wel de tuin van Nederland genoemd, weet je als je om je heen kijkt tijdens het afzien, direct waar die benaming vandaan komt. De kleurige heidevelden, lommerrijke bossen, schilderachtige kwelvijvers, fraaie beekdalen en watervalletjes midden in het bos zorgen voor een overweldigende aanblik. Draaiend en kerend tussen glooiende heuvels, weilanden en historische boerderijen, kun je niet anders dan concluderen dat dit ultiem sportief genieten is!

Support for Nature

Het gebied is normaal gesproken niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer, maar wordt tijdens de Grensland Marathon speciaal opgesteld voor de sportieve genieters. Voor de instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan `Support for Nature’.  De Grensland Marathon staat bekend om zijn gastvrijheid en professionele organisatie. Kortom ultiem sportief genieten en dat ga je zeker ervaren. 

Deelname voor FietssportPlus- en NTFU-leden is slechts 6 euro. Zie voor meer details en online inschrijven de Fietssport kalender

Snel én met korting van start bij 2.500+ toertochten

Op Fietssport vind je de meest complete kalender met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Snel van start
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant