Toertochten Gewijzigd op 19 september 2017

Einde wegseizoen: 10x sluitingstochten

Einde wegseizoen: 10x sluitingstochten Het einde van het wegseizoen nadert. Voordat jouw racefiets van een welverdiende rustperiode kan genieten, moet je deze 10x sluitingstochten gefietst hebben.

1

Vijfbruggentocht

Barendrecht (Zuid-Holland)

Vijfbruggentocht
Vijfbruggentocht Bekijk deze tocht

De Vijfbruggentocht van TC Barrhopoort doet zijn naam eer aan. Tijdens de 115 km lange tocht worden een aantal bruggen “bedwongen”, waaronder de Dordtse Brug, de Moerdijkbrug, de brug bij Gorinchem en de brug over de Noord. Een pittige afsluiter, zeker wanneer het flink waait.

Bekijk deze tocht
 
2

Toertocht Kromme Rijnstreek

Houten (Utrecht)

Toertocht Kromme Rijnstreek
Toertocht Kromme Rijnstreek Bekijk deze tocht

Tijdens de Kromme Rijnstreek tocht van WTC Houten '80 fiets je over rustige weggetjes langs de mooiste plekjes in de provincie Utrecht. De uitgepijlde tocht voert door het prachtige landschap van de Lek, de Kromme Rijn en de Utrechtse Heuvelrug. Je hebt keuze uit maar liefst 7 afstanden.

Bekijk deze tocht
 
3

Geuzenfietstocht

Zoetermeer (Zuid-Holland)

Geuzenfietstocht
Geuzenfietstocht Bekijk deze tocht

TV Zoetermeer ’77 heeft een historische route van 75 km uitgezet. Een mooie najaarstocht om je benen los te trappen. De route volgt de opmars van de Geuzen in de 16e eeuw van Zoetermeer richting Leiden en door het onder water gezette gebied vanaf de Schielandse Hoge Zeedijk. Zoek je iets meer uitdaging? Stap dan op de MTB. De club heeft namelijk ook een MTB-tocht aan het programma toegevoegd.

Bekijk deze tocht
 
4

Harbour Tour

Rotterdam (Zuid-Holland)

Harbour Tour
Harbour Tour Bekijk deze tocht

Een andere mooie afsluiter van het seizoen is de eerste editie van de Harbour Tour. Fiets mee met deze Experience Ride en ontdek de bijzondere kenmerken van de Rotterdamse haven. De route voert dwars door het havengebied en verbindt de Waalhaven met de allernieuwste terminals van de Tweede Maasvlakte.

Bekijk deze tocht
 
5

Grensland Mooiste Racefiets

Arcen (Limburg)

Grensland Mooiste Racefiets
Grensland Mooiste Racefiets Bekijk deze tocht

Fiets mee met het kleine broertje van Limburgs Mooiste. Kies uit vier uitdagende routes die door het grensgebied lopen. Onderweg kom je door prachtige natuurgebieden zoals de Maasduinen in Noord Limburg en het Nettertal in het Duitse Kreis Viersen. Heb je nog niet genoeg meters gemaakt dit seizoen? Kies dan voor de 200 km route.

Bekijk deze tocht
 
6

Herfsttocht

Nieuwkoop (Zuid-Holland)

Herfsttocht
Herfsttocht Bekijk deze tocht

FTC Avanti heeft een mooie tocht uitgezet die je vanuit Alphen aan de Rijn over verkeersluwe wegen richting het westen voert. Via Zoeterwoude rijd je met een boog om Rotterdam heen, dwars door het Groene Hart van Zuid-Holland. Via de Rottermeren keer je weer terug in Alphen aan de Rijn.

Bekijk deze tocht
 
7

Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial

Lochem (Gelderland)

Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial
Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial Bekijk deze tocht

Toerclub Het Scherpe Woud vervangt dit jaar de jaarlijkse MTB-tocht door een graveltocht. Een mooie cross-over tocht van asfalt naar onverharde paden. Prima te doen op de racefiets of cyclocrosser. Geen technische singletracks. Wel verrassende paadjes, mooie natuur en enkele klimmetjes. Een vergelijk met de Strada Bianche uit Toscane durven we met enige fantasie en gevoel voor overdrijven wel te maken…

Bekijk deze tocht
 
8

Sluitingstocht

Amsterdam-Noord (Noord-Holland)

Sluitingstocht
Sluitingstocht Bekijk deze tocht

Een van de allerlaatste toertochten op het weg in 2017. RTC Express heeft twee afstanden voor je uitgezet: 60 en 100 km. De route loopt via Purmerland en Krommenie langs onder meer Uitgeest, Castricum, Zaandam en Amsterdam.

Bekijk deze tocht
 
9

Markertoer

Purmerend (Noord-Holland)

Markertoer
Markertoer Bekijk deze tocht

De Markertoer is een van de oudste tochten van eventorganisator Le Champion. Tijdens de 47e editie staat de organisatie stil bij de watersnoodramp en viert men dat we nog steeds droge voeten hebben. Onderweg naar het schiereiland Marker fiets je over kronkelweggetjes door de Vogelmeer en historische Noord-Hollandse dorpjes zoals Zunderdorp, Zuiderwoude en Ransdorp.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Ontvang € 3,- korting op je inschrijving

NTFU-leden en Fietssport Plus-gebruikers ontvangen tot € 3,- korting op meer dan 2.500 tochten.

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen