• Toertochten
  • Gewijzigd op 1 oktober 2020

De Zuiderzee Klassieker wordt een livestreameditie

Zaterdag 3 oktober wordt voor de 10e keer de Zuiderzee Klassieker verreden. Corona dreigde de toertocht te torpederen. Door er een livestreameditie van te maken kan de klassieker dit weekend toch plaatsvinden.
De Zuiderzee Klassieker wordt een livestreameditie

Zaterdag 3 oktober staat de Zuiderzee Klassieker op stapel. Behalve een uitdagende fietstocht is de klassieker ook de grootste fondsenwervende activiteit van De Maag Lever Darm Stichting. De actuele situatie rondom het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de toertocht dit jaar voor het eerst in de vorm van een livestreameditie zal plaatsvinden. Hierdoor kunnen ruim 500 deelnemers zich alsnog een slag in de rondte trappen voor mensen met een spijsverteringsziekte. Want niets doen is geen optie. 
 

Zelf deze unieke livestreameditie meemaken? Schrijf je dan snel voor deze onvergetelijke tocht in.  

In plaats van het traditionele startschot in Amersfoort start je met renners in het hele land vanuit je eigen huis. Iedereen fietst zijn zelf gekozen afstand (50, 80, 120, of 180 km). Deze editie van de Zuiderzee Klassieker is de hele dag met een livestream te volgen via de gratis Zuiderzee Klassieker app.
 
Directeur Bernique Tool: ‘Dit jaar is de Zuiderzee Klassieker een nog grotere uitdaging voor ons en onze deelnemers dan in andere jaren. Die gaan we met elkaar aan, omdat we niet anders kunnen. Niets doen is voor ons, én voor de twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, geen optie. Uitgangspunt is wel dat we dit veilig en volgens de richtlijnen doen. We blijven doorgaan met ons werk, alleen op een manier die past bij de huidige situatie.’
 
Om stipt 10.00 uur wordt via de livestream gezamenlijk afgeteld. Zodra het startschot klinkt, fietsen deelnemers hun eigen route, in de wijk, aan het strand of door het bos. Via een livestream met radio DJ Jeroen Post, lekkere muziek, persoonlijke verhalen, interviews met experts op het gebied van de spijsvertering en razende reporters wordt het één groot feest waardoor iedereen het tot de laatste meter volhoudt.
 
Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant