• Toertochten
  • Gewijzigd op 5 februari 2019

De 8 van Oost-Brabant

Bij de 8 van Oost-Brabant op zondag 24 februari kun je kiezen. Of met je mountainbike het bos in, of met je racefiets de weg op. Voor beide disciplines heeft de organisatie diverse routes uitgezet in het Brabantse Land van Cuijk.

Voor de mountainbikers zijn de meeste knopen door te hakken, want zij kunnen kiezen uit maar liefst vier afstanden: 40, 60, 80 en 100 km. De routes door het afwisselende landschap van het Land van Cuijk slingeren zich door de bossen en het landelijk gebied van Tongelaar, Gassel, Landerd, Langenboom, Mill, Wanroij en Sint Anthonis. Maar ook de racefietsers kunnen naar Mill afreizen voor een route van 80 km. Een prima opwarming zo aan het begin van het wegseizoen. 

Warme samenwerking

De vier organiserende wielerclubs (TWC Oost-Brabant uit Wanroij, TWC De Tweewielers uit Gassel, WTC De Doortrappers uit Langenboom en WielerClub Mill) voelen zich gesteund bij het uitzetten van de routes door een samenwerking met de natuurbeheerders van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Deze samenwerking laat zien dat sportieve wielerevenementen en natuurbelang uitstekend samen kunnen gaan.

Meer info over de 8 van Oost-Brabant vind je in onze Fietssport kalender en op de website van de 8 van Oost-Brabant

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de meest complete kalender met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Meer info
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant