Toertochten Gewijzigd op 28 februari 2018

Cycle for Hope: Nederland rond in 48 uur

Een uitdaging van formaat: dat is Cycle for Hope Rondje Nederland. Een tocht voor bikkels, want dag en nacht fietsen, door weer en wind, is niet voor iedereen weggelegd. Met een team worden alle grenzen van Nederland gepasseerd in 48 uur tijd.

Cycle for Hope: Nederland rond in 48 uur

Elke deelnemer fietst gemiddeld 4 etappes van 100 kilometer. Door elkaar af te wisselen, wordt in estafettevorm heel Nederland rondgefietst. Cycle for Hope Rondje Nederland vindt opnieuw plaats van 21-23 juni 2018.

De route

In 2018 voert de tocht eerst richting het zuiden. In het vlakke Zeeland staat altijd wind en geniet je van vergezichten met weilanden en wateren. De zon begint onder te gaan als je in de avondschemering via Brabant doortrapt voor een avondrit met beklimmingen in Limburg. Uiteindelijk passeer je Valkenburg en begin je de nacht met de beklimming van de Cauberg. Een unieke ervaring, als je ’s nachts in alle stilte met 40-80 km per uur de afdaling inzet vanaf dezelfde Cauberg. Daarna fiets je langs de bosrijke gebieden rondom de Maas en steek je de Waal over, naar het hart van Nederland: de Veluwe.

In de avondschemering dwars door Brabant.

"Een unieke ervaring, als je ’s nachts in alle stilte met 40-80 km per uur de afdaling inzet vanaf de Cauberg."

In de ochtend bedwing je de Kooiberg en de Posbank. Door het Nationale Park ‘De Sallandse Heuvelrug’ fiets je verder omhoog, via Assen, Drachten en Groningen naar de Afsluitdijk. De route naar de Afsluitdijk rijd je in de avondschemering om deze ’s nachts over te steken. Op naar Julianadorp. Je ziet de nacht in dag veranderen langs de mooie kustlijn van Nederland. Geniet van de herten en vogels die ontwaken, terwijl je zelf met je hoofd in de wind rijdt. Langs de Nieuwe Waterweg en de grote steden fiets je richting Dordrecht, voor het laatste stukje afzien. Dat alles onder de meest onvoorspelbare weersomstandigheden: vorig jaar startten de fietsers in een hittegolf en eindigden ze doorweekt van de motregen. Maar dat mag het enthousiasme niet drukken: met een grote grijns en veel nieuwe verhalen wordt de finish gehaald.

Cycle for Hope: Nederland rond in 48 uur

Voor het goede doel

De strijd op de fiets wordt vergeleken met de strijd tegen verslaving. Met Cycle for Hope wordt geld ingezameld om verslaafden te steunen in hun keuze voor een nieuw leven. Een keuze die de nodige tegenslagen kent en waarbij doorzetten bittere noodzaak is. Iets wat de deelnemers herkennen als zij vechten tegen vermoeidheid, spierpijn en tegenslagen. De hulp wordt geboden bij Stichting De Hoop.

Meerdere evenementen

Naast Rondje Nederland is er op 23 juni ook de Toertocht, met afstanden van 90, 140 en 200 km in omgeving Dordrecht. Nieuw daarbij is dit jaar de Ladies Ride: een tocht van 120 km, voor vrouwen die een pittige uitdaging aan willen gaan. Deze dagtocht voert langs rivieren, dijken, het Groene Hart en de Alblasserwaard. Van 28-29 september vindt de MTB-Marathon plaats, waarbij 6, 12 of 24 uur lang door de Veluwse bossen wordt gecrost. Kijk voor informatie over alle tochten op cycleforhope.nl.

Check alle Cycle for Hope tochten in onze kalender:

Cycle for Hope zamelt geld in voor Stichting de Hoop.

Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen