• Toertochten
  • Gewijzigd op 26 juli 2018

Cycle for Hope MTB-marathon

Op 14 & 15 september organiseert Cycle for Hope een MTB-marathon. Deelnemen bikkelen 6, 12 of 24 lang over het ruige parcours tussen Beekbergen en Hoenderlo. Daarmee zamelen zij geld in voor mensen die worstelen met verslaving of psycische problemen.
Cycle for Hope MTB-marathon

Deelnemers fietsen de tijd individueel vol of wisselen elkaar af binnen een team. Harmen Kastenberg gaat met zijn teamleden voor de grootste uitdaging: 24 uur lang op de pedalen. Harmen: “Als ik met mijn tijd en energie het leven van een ander kan verbeteren, dan doe ik dat met mijn volle overtuiging. Ook als ik zelf nog niet weet hoeveel ik daarvoor moet afzien.” 

Uitdagende route

De route loopt dwars over de Veluwe, tussen Beekbergen en Hoederlo. Het dagparcours is 25 km lang, 's nachts wordt de route ingekort naar 10 km. Ten opzichte van eerdere edities is de MTB-route vernieuwd. De route is met vele kombochten, singletracks en technische hindernissen een stuk uitdagender geworden. 

Met de Cycle for Hope evenementen werd al € 285.000,- opgehaald voor het goede doel.

Inschrijven

Dit jaar vonden al meerdere wielerevenementen plaats voor De Hoop, waaronder de Toertocht en het Rondje Nederland (1.200 km team-estafette in 48 uur). Met deze activiteiten werd tot nu toe ruim € 285.000,- opgehaald. Inschrijven voor de MTB-Marathon kan nog steeds, via cycleforhope.nl

Meer info over deze MTB-marathon vind je op onze kalender.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant