• Toertochten
  • Gewijzigd op 8 maart 2018

Bruintje Beer Toertocht Extra goed geregeld

Op de 1e zondag van de lente, 25 maart, kun je in Musselkanaal meedoen aan de Bruintje Beer Tocht. Fiets 90 km door Zuid Oost Groningen en geniet van het mooie landschap van Westerwolde. Denk daarbij aan moerassen, bossen en de slingerende Ruiten AA.
Bruintje Beer Toertocht Extra goed geregeld

Fiets Tour Club (FTC) Musselkanaal organiseert dit jaar voor de derde keer deze fietstocht van 90 kilometer in Zuid Oost Groningen. De tocht is vernoemd naar de Bruintje Beer-koekjes die in de beroemde koekjesfabriek van Branbergen in Musselkanaal worden gemaakt.

Olympisch kampioen Kjeld Nuis is ambassadeur van de Bruintje Beer Toertocht.

Met de Bruintje Beer Tocht willen de organisatoren het mooie natuurlandschap van Westerwolde onder de aandacht brengen en dat kan natuurlijk het beste op de fiets. Fietsend door de prachtige natuur van Westerwolde met zijn diverse moerassen, bossen, vennetjes en de slingerende Ruiten AA komt de tocht ook langs historische bouwwerken waaronder de burcht in Wedde en het 15e-eeuwse klooster van Ter Apel. Natuurlijk wordt de vesting Bourtange ook aangedaan. In de vesting krijgen alle deelnemers een gratis kop koffie of thee met appelgebak aangeboden, daarna volgen de laatste 40 kilometer naar het standbeeld van Bruintje Beer in Musselkanaal.

De Bruintje Beer Tocht is de ideale tocht om het toerseizoen weer op te pakken en beschikt over het keurmerk: ‘Extra goed geregeld’ van de NTFU. Ook zullen Kjeld Nuis en Renate Groenewold als ambassadeurs van deze tocht aanwezig zijn en meefietsen.

Route

De 90km gaat door het mooie Westerwolde en leidt de deelnemers langs de mooiere plaatsen in Westerwolde. Na een korte rit door de veenkolonie gaat de tocht via Smeerling verder naar Wedde. Hier kun je bij de Burcht van Wedde terecht als eerste verzorgingspost. Hierna gaat de tocht verder langs mooie plaatsen om tot in Bourtange te eindigen voor een koffiestop. Na de pauze gaat de tocht weer verder en zal de langs de kloosterboederij, het klooster en andere bezienswaardigheden je weer terug brengen naar Musselkanaal. De route is volledig uitgezet met duidelijke pijlen en is vanaf 2 weken van te voren te downloaden via Fietssport.

Kindervakanties

Dit jaar heeft de organisatie van de Bruintje Beer tocht gekozen voor een goed doel uit de regio. Voor de derde editie van de “Bruintje Beer Toertocht” is het goede doel: Kindervakanties bijeen fietsen voor kinderen in de Burcht Wedde. De organisatie vertelt: “We willen zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen uit de gemeentes Vlagtwedde, Bellingwedde, Stadskanaal, Veendam en Winschoten die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan.”

Deelname aan de Bruintje Beer Tocht kost € 12,50. Met Fietssport PLUS krijg je € 2,- korting op het inschrijfgeld. Schrijf je direct in en ontvang na afloop van de tocht een goody bag.

Bruintje Beer Toertocht Extra goed geregeld
Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant