Toertochten Gewijzigd op 10 oktober 2016

7 Spectaculaire nightrides

7 Spectaculaire nightrides Nightrides zijn booming. Er worden steeds meer tochten georganiseerd waarbij je in het donker het bos in mag. Daarnaast zijn er ook thematochten rondom Oktoberfest of Halloween. Wij selecteerden de leukste nightrides in 2016 voor jou.

1

Kleppers Lichtjestocht Dongen

Dongen (Noord-Brabant)

Kleppers Lichtjestocht Dongen
Kleppers Lichtjestocht Dongen Bekijk deze tocht

De 40 km lange nightride door de omgeving van het Brabantse Dongen voert je door bosgebied, langs boerderijen, over bedrijfsterreinen en akkerlanden. De nadruk van deze tocht ligt op 'fun'. Verlichting tijdens nightrides is sowieso sterk aan te raden (anders wordt het wel heel spannend) maar voor deze tocht ook verplicht. Zorg dus voor een goede lamp op je fiets en eventueel helm.

Bekijk deze tocht
 
2

Djeenz ATB nacht-toertocht

Overloon (Noord-Brabant)

Djeenz ATB nacht-toertocht
Djeenz ATB nacht-toertocht Bekijk deze tocht

Een uitdagende avondtoertocht door bossen, zand en stuifduinen gebied rondom Overloon. De route is overdag al een leuke technische uitdaging met korte klimmetjes, mul zand en wortels. In het donker is de tocht extra uitdagend. De nightride is eventueel te combineren met de zondagochtendtocht op 16 oktober.

Bekijk deze tocht
 
3

5x Tips voor nightrides

Nightrides zijn booming! Check deze tips als jij binnenkort in het donker fietst

5x Tips voor nightrides
5x Tips voor nightrides Bekijk dit artikel

Nightrides zijn over het algemeen alleen toegestaan in georganiseerd verband. Buiten de toertochten - die een vergunning hebben van de landeigenaar - is het betreden van het bos 's nachts niet toegestaan. Is het wel toegestaan? Zorg dan dat je uitrusting in orde is: voldoende licht, zichtbare kleding en een mobiele telefoon.

Bekijk dit artikel
 
4

UITVERKOCHT: Mountainbikemania

Hellendoorn (Overijssel)

UITVERKOCHT: Mountainbikemania
UITVERKOCHT: Mountainbikemania Bekijk deze tocht

Mountainbikemania is een tocht die anders is dan je gewend bent. De tocht wordt 's avonds verreden en bestaat uit 3 routes van elk 15km. Je kunt een, twee of alle drie de routes rijden. Veel fun, zo ga je bijvoorbeeld niet met de fiets naar het cafe, maar met de fiets door het cafe, maar ook een aantal zware klimmen op de Hellendoornse berg en een pittig parcours door het Reggedal.

Bekijk deze tocht
 
5

HalloweenEerbeek 2016

Eerbeek (Gelderland)

HalloweenEerbeek 2016
HalloweenEerbeek 2016 Bekijk deze tocht

De meer dan 80 doorkomsten onderweg zorgen voor een beleving die ze niet snel zullen vergeten. Een spannende tocht waarin je van de ene nachtmerrie in de andere belandt. De routethema’s maken hun naam waar, en wie ze allemaal durft te nemen rijdt 40 kilometer door de wereld van Halloween. De routes zijn uitgezet met duizenden lampjes in de kleur van de route. De start is net zo spectaculair als de routes zelf, 3000 fietsers in dresscode Halloween rijden om klokslag 19.00 uur weg en vormen een lange fietsparade tot de splitsingslocatie van Halloween Eerbeek.

Bekijk deze tocht
 
6

Frank van Stekelenburg Assurantien Night Bike

Asten (Noord-Brabant)

Frank van Stekelenburg Assurantien Night Bike
Frank van Stekelenburg Assurantien Night Bike Bekijk deze tocht

In het donker door de bossen van het Brabantse Asten. De route is ongeveer 35 km lang en heeft halverwege een rustplaats waar je op adem kunt komen. Zorg dat je op tijd start. Finishen kan namelijk tot 23.00 uur. Nog een reden om op tijd binnen te zijn: er staat een gratis drankje voor je klaar.

Bekijk deze tocht
 
7

Wilgenweard Nightbike Experience

Nijverdal (Overijssel)

Wilgenweard Nightbike Experience
Wilgenweard Nightbike Experience Bekijk deze tocht

De route voert je over bredere paden door het bos en over verharde wegen in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug. De afdalingen zijn zo veilig mogelijk gekozen. Daar hoe je je dus geen zorgen over te maken. Ook de route is duidelijk aangegeven met reflecterende pijlen. Na afloop van deze 30 km lange tocht wacht je nog een afterparty.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
*****

Door *****

Buitensportliefhebber met voorkeur voor de mountainbike. Directeur van IMBA Europe, de belangenbehartiger voor mountainbikers op Europees niveau.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen